Το «όραμά» του για ένα «Σύγχρονο Επιμελητήριο» παρουσίασε ο γενικός γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και υποψήφιος πρόεδρός του, Κλεόβουλος Θεοτόκης.
Μιλώντας στην εκπομπή της Βεργίνας Τηλεόρασης: «Η καθημερινότητά μας σε πρώτο πλάνο» και τη Βάσω Αννουλίδου, ξεκαθάρισε ότι επιθυμία του είναι ο επαγγελματίας να θεωρεί το Επιμελητήριο «σπίτι» του.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Για ένα Σύγχρονο Επιμελητήριο» παρουσίασε το τρίπτυχο πάνω στο οποίο θα εργαστεί η διοίκηση του, εφόσον πάρει τα ηνία του φορέα. Όπως είπε, η ψηφιοποίηση του Επιμελητηρίου, η εκπαίδευση των μελών και η παροχή συμβουλευτικής προς αυτά είναι τα «θεμέλια» πάνω στα οποία θα «χτιστεί» το νέο «Σύγχρονο Επιμελητήριο».
«Θα πρέπει να υπάρξει πλήρη ψηφιοποίηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Υπάρχουν τα μέσα και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει ήδη δώσει αρκετά χρήματα. Στόχος μας είναι ο συνάδελφος από μία απομακρυσμένη περιοχή π.χ. τον Λαγκαδά να μην χρειάζεται να μεταβεί στα γραφεία του ΕΕΘ, αλλά να εξυπηρετείται διαδικτυακά. Σε ότι αφορά την εκπαίδευση, ο μικρός επαγγελματίας δεν έχει την πολυτέλεια των σεμιναρίων ή άλλων μορφών επιμόρφωσης.
Θέλουμε ως Επιμελητήριο να του παρέχουμε συμπυκνωμένη γνώση και να του δώσουμε τα απαραίτητα εφόδια για την επόμενη μέρα. Για παράδειγμα, αν είχαμε καταρτίσει έγκαιρα τα μέλη μας πάνω στα ηλεκτρονικά καταστήματα, σήμερα θα ήταν σε διαφορετική κατάσταση. Τέλος, είναι το ζήτημα της συμβουλευτικής προς τα μέλη μας, την οποία η σημερινή διοίκηση έχει αρχίσει, αλλά στόχος μας είναι να καταστεί πιο εξειδικευμένη. Ο μικρός επιχειρηματίας δεν έχει την πολυτέλεια συμβούλων και τον ρόλο του πολύτιμου αυτού συνεργάτη, θέλουμε να αναλάβει το ΕΕΘ», τόνισε.
Για την 22χρονη έως τώρα ενασχόλησή του με το ΕΕΘ, υπογράμμισε ότι τον έχει κάνει καλύτερο άνθρωπο, ενώ μίλησε και για την προσωπική επαγγελματική διαδρομή του, παρουσιάζοντας τις δυσκολίες που κλήθηκε να διαχειριστεί αναλαμβάνοντας τα ηνία μίας παραδοσιακής οικογενειακής επιχείρησης και με ποιον τρόπο κατάφερε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να σταθεί όρθιος.
«Για εμένα, τα ένσημά μου δεν είναι αυτά του ΕΕΘ αλλά της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης. Το Επιμελητήριο δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο. Δεν είναι μέσο για να προβληθεί κάποιος και για αυτό συνειδητά έχω επιλέξει να μην μπερδεύω τη δουλειά μου με το Επιμελητήριο», είπε και υπενθύμισε ότι μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του Μιχάλη Ζορπίδη από το «τιμόνι» του ΕΕΘ, η μεγάλη πλειονότητα του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου τον πρότεινε να ηγηθεί της επόμενης ημέρας του Επιμελητηρίου.
Τέλος, κάλεσε τα 50.000 μέλη του Επιμελητηρίου να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες της 23ης, 24ης και 25ης Νοεμβρίου, υπογραμμίζοντας ότι ο συνδυασμός «Για ένα Σύγχρονο Επιμελητήριο» είναι πολυσυλλεκτικός, διαθέτει υποψήφιους και από τους 14 δήμους της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης, ενώ οι γυναίκες υποψήφιοι ξεπερνούν τις 60. «Θέλουμε όλους τους επαγγελματίες κοντά μας. Ανησυχούμε για τους νέους συναδέλφους και θέλουμε να τους βοηθήσουμε. Το ψηφοδέλτιο μας έχει την μεγαλύτερη αντιπροσώπευση», κατέληξε.