(ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI)

Κόντρα Ζέρβα – Αβραμόπουλου για το οικόπεδο στην Αγ. Δημητρίου – «Ο πλέον αποτυχημένος δήμαρχος συγχέει άσχετα μεταξύ τους πράγματα»

Κόντρα έχει ξεσπάσει στον δήμο Θεσσαλονίκης μεταξύ του πρώην δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα και του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και συμβούλου του δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη Παναγιώτη Αβραμόπουλου, με αφορμή το οικόπεδο επί της οδού Αγίου Δημητρίου.

Η παράταξη του Κωνσταντίνου Ζέρβα «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη» εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

propoli

«Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος θέλησε δια της προσφιλούς μεθόδου της σκανδαλολογίας για την προηγούμενη Διοίκηση να αποφύγει κάθε κριτική επί της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού. Κατέφυγε έτσι στην… εφεύρεση ενός «σκανδάλου» τριών μηνών του 2022 που τελικά, είναι πολυετές με γνώση και ευθύνη των πιο στενών συνεργατών του σημερινού Δημάρχου, από τις θέσεις που κατείχαν την περίοδο 2010-2019!

Στα νέα αναθέματα για τα «ανείσπρακτα», στις φήμες για «πολίτες που έρχονται και μας λένε», στους νέους θεατρινισμούς του τύπου «δεν θέλω να μιλήσω, αλλά ακούστε κι αυτό» και στα συνήθη υπονοούμενα για την ακεραιότητα και την εντιμότητα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής προστέθηκε η φαιδρή «αποκάλυψη» για το οικόπεδο της Αγίου Δημητρίου από τον ίδιο τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων.

Για να τελειώνει αυτό το παραμύθι:

Καλούμε και προκαλούμε τον κ. Αγγελούδη, κάθε δήθεν «στοιχείο» που έχει, για όποιον έχει -αν έχει- να το αποκαλύψει, ή να σταματήσει την σπέκουλα που επιστρατεύει ως μέσο διαφυγής, κάθε φορά που υφίσταται έστω και ψήγμα κριτικής.

Σε ό,τι αφορά την ΕΔΕ που προανήγγειλε για το «σκάνδαλο» με το οικόπεδο της οδού Αγίου Δημητρίου 155, του προτείνουμε να ξεκινήσει καλώντας τους δύο στενούς Συμβούλους του, που τα ΜΜΕ έχουν χαρακτηρίσει «Διευθυντήριο» του νέου δημάρχου.

Ο Ειδικός Σύμβουλος του σημερινού Δημάρχου κ. Παναγιώτης Αβραμόπουλος ήταν εκείνος που το έτος 2010, ως Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, παρόντος του τότε Δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο την έγκριση της χρήσης ως χώρων στάθμευσης, μιας σειράς οικοπέδων.

Το οικόπεδο της Αγίου Δημητρίου 155 ξεχώριζε στη μικρή λίστα του, καθώς ήταν το μόνο για το οποίο αναγραφόταν ότι «εκμισθώνεται από τη Σχολική Επιτροπή ως χώρος στάθμευσης» . Η προτεινόμενη τότε διαμόρφωση με ασφαλτόστρωση, φυσικά, δεν έγινε ποτέ.

Οκτώ χρόνια αργότερα, το 2018, ο επίσης Σύμβουλος του σημερινού Δημάρχου κ. Αθανάσιος Παππάς, ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων τότε, διαπιστώνει ότι το ακίνητο «φέρεται να τελεί υπό διαχείριση και εκμετάλλευση της πρώην Σχολικής Επιτροπής». Κι όμως είναι σίγουρα ενήμερος για την υπόθεση από το 2014, λόγω αλληλογραφίας και εν συνεχεία αγωγής που κατατέθηκε από πολίτη στη Δικαιοσύνη σχετικά με το εν λόγω ακίνητο.

Και τι έκανε από το 2014 ως το 2018; Ζήτησε ΕΔΕ; Προσέφυγε κάπου αλλού; Όχι, όπως προκύπτει από τη σχετική αλληλογραφία! Περιορίστηκε να ζητήσει από τη νέα ενιαία Σχολική Επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκης «να επανεξετάσει το καθεστώς λειτουργίας και εκμετάλλευσης του οικοπέδου».

Αφού εξετάσουν και θυμηθούν τα παραπάνω, ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του ας τα συμπεριλάβουν στην ΕΔΕ που προανήγγειλαν για την απόφαση που έλαβε και ανακάλεσε εντός τριμήνου με υπηρεσιακή υπόδειξη η τελευταία Σχολική Επιτροπή το 2022, όχι για εκμίσθωση, αλλά για «επιβολή αντιτίμου» υπέρ της Σχολικής Επιτροπής, σε όποιον μη εκπαιδευτικό του σχολείου είχε εξασφαλίσει -άγνωστο πως- τα προηγούμενα χρόνια πρόσβαση στο οικόπεδο».

Ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος από την πλευρά του απάντησε:

«Ο ανερμάτιστος Κ. Ζέρβας και το οικόπεδο της Αγ. Δημητρίου.

Με εμπαθή, ευτελή και υποβολιμαίο τρόπο, δηλωτικό της προσωπικότητάς του, ο πλέον αποτυχημένος δήμαρχος όλων των εποχών, συγχέει άσχετα μεταξύ τους πράγματα, εμπλέκοντας σκοπίμως και ανοήτως το όνομά μου για να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Αν και το 2010 δεν ήμουν ακόμη πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, όπως αναφέρει, θα του επισημάνω πως μία εισήγηση της υπηρεσίας, η οποία κατέστη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, για τη μετατροπή ενός οικοπέδου (το οποίο ανήκει εξ ολοκλήρου στο δήμο Θεσσαλονίκης) σε χώρο ελεύθερης στάθμευσης δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με τη μετατροπή του σε χώρο ιδιωτικής στάθμευσης με μπάρα και πρόσβαση με τηλεχειριστήριο.

Άγνωστο είναι το ποιος το διαχειρίζεται και με ποιο τίμημα. Αυτά και άλλα πολλά σίγουρα απαιτούν τη διενέργεια ΕΔΕ, όπως εξήγγειλε ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης και, πολύ πιθανόν, εισαγγελική παρέμβαση. Να επισημάνω στον Κ. Ζέρβα ότι επί τέσσερα χρόνια ο ίδιος ήταν δήμαρχος αυτής της πόλης και δεν έπραξε απολύτως τίποτα προκειμένου να διαφυλάξει το δημόσιο συμφέρον και τα δικαιώματα των πολιτών. Επιφυλάσσομαι για μία ενδελεχή απάντηση τις επόμενες ημέρες, μετά την εξέταση στοιχείων που θα ζητήσω να μου δοθούν από την υπηρεσία καθώς επίσης και για κάθε νόμιμη αξίωσή μου έναντι του Κ. Ζέρβα».

Δείτε επίσης: Ζέρβας προς Αγγελούδη: “Αν τα οικονομικά του δήμου δείχνουν πανωλεθρία, τότε πώς υπάρχει η δυνατότητα υλοποίησης ενός προγράμματος;”

Loading