Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Τι απαντά η αντιπολίτευση στον Σωτηράκη για τα πρόστιμα στην Τρίτση

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του κ. Σωτηράκη, αντιδήμαρχο τεχνικών έργων, στο politic.gr, αναφορικά με τα πρόστιμα που καλούνται να πληρώσουν τα μαγαζιά στην Τρίτση.

Ο κ. Σωτηράκης σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του κατηγόρησε την αντιπολίτευση – ορισμένους – ότι δεν ήταν θετικοί στο να σβηστούν τα πρόστιμα στους καταστηματάρχες.

Βέβαια, και σύμφωνα με τα όσα μας έχουν τονίσει τα μέλη της αντιπολίτευσης, ο κ. Σωτηράκης μάλλον κάπου μπερδεύτηκε καθώς σύσσωμη η αντιπολίτευση ήταν υπέρ.

Αναλυτικά όσα μας είπαν:

Αντίνου: «Δεν μπορώ να έχω άποψη γιατί δεν είμαι στην οικονομική επιτροπή. Από ότι ξέρω οι απορίες ήταν αν ήταν νομότυπο ή όχι. Από την στιγμή που ήταν νομότυπο δεν είχε κανένας πρόβλημα από την αντιπολίτευση. Ο Σωτηράκης για να αποφύγει ενδεχόμενες ευθύνες που θα μπορούσαν να υπάρξουν, μετέφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου και ψηφίστηκε και από την αντιπολίτευση»

Σούλας: «Επειδή πέρασε από την οικονομική επιτροπή νομίζετε ότι έγινε κάτι; Εμείς σας αντιπολίτευση είμαστε θετική προς την διαγραφή προστίμων γιατί τα μαγαζιά πέρασαν μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο. Ωστόσο αυτό πρέπει να γίνει με νόμιμο τρόπο και αυτό που είπαμε είναι ότι δεν είναι νόμιμος ο τρόπος που πάνε να το περάσουν. Σαν διοίκηση Μανδαλιανού έπρεπε να το περάσει διαφορετικά αυτήν την πρόταση.

Κανένα μέλος της αντιπολίτευσης δεν ήταν και δεν είναι αρνητικός για την διαγραφή προστίμων, αρκεί να γίνει με νόμιμο τρόπο και αυτό αποτελεί ευθύνη της διοίκησης Μανδαλιανού.»

Κοκονάς (Λαϊκή Συσπείρωση): «Τα πρόστιμα αυτά έπρεπε να μην βεβαιωθούν και θα έπρεπε να είχαν διαγραφεί άμεσα. Το θέμα δεν έχει να κάνει με γνωμοδότηση ή την νομική υπηρεσία. Εμείς δεν ψηφίσαμε νομικίστικα αλλά με βάση το δίκαιο. Και το δίκαιο ήταν να σβηστούν και σε αυτό είμαστε ΥΠΕΡ. Οι επαγγελματίες είχαν έναν μήνα να κάνουν ένσταση και δεν έκαναν εξαιτίας της διοίκησης που τους έλεγε ότι θα το λύσει. Στο δημοτικό Συμβούλιο ψηφίσαμε να διαγραφούν τα πρόστιμα αλλά νομίζω ότι το έκαναν για να κοροϊδέψουν τους επαγγελματίες.

Από την στιγμή που βεβαιώθηκαν τα πρόστιμα είναι δύσκολο να σβηστούν, αλλά ελπίζουμε να μην βγει παράνομο από την αποκεντρωμένη»

Ανδρεάδης: «Εμείς είχαμε ψηφίσει να διαγραφούν τα πρόστιμα που είχαν επιβληθούν στις επιχειρήσεις. Το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου ψηφίστηκε από μερίδα και της αντιπολίτευσης, καθώς η διοίκηση του Δήμου μόνη της δεν έχει την απαραίτητη πλειοψηφία. Οπότε αυτά που είπε ο κ. Σωτηράκης δεν ισχύουν»

Καμαρινός: «Εγώ που ανήκω στην οικονομική επιτροπή και είμαι και αντιπρόεδρος δεν υπήρχε κανένα θέμα από την αντιπολίτευση. Μάλιστα όλη η αντιπολίτευση ήταν θετική στο να μην πληρώσουν τα μαγαζιά τα πρόστιμα μάλλον δεν θυμάται καλά. Ακόμα και στην επιτροπή επίλυσης φορολογικών υποθέσεων έχουμε κάνει αγώνα μαζί με τον κ. Αμανατιάδη να μην πληρώσουν οι επιχειρηματίες».

Δείτε επίσης: Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Σε αναβρασμό οι μαγαζάτορες στην Τρίτση – Μιλάνε για άλλη μια κοροϊδία από τον Σωτηράκη – Τι απαντά ο Δήμος