Κορδελιό: Η ιδιωτική πρωτοβουλία αντιστάθμισμα στην αδράνεια του Δήμου

Οι εικόνες με τα ξερόχορτα τα οποία δεσπόζουν στις γειτονιές του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου είναι γνωστές. Ωστόσο, ερωτηματικά προκαλεί η αδράνεια του δήμου παρά τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων

Πριν από ένα μήνα, η Politic.gr παρουσίασε και πάλι το θέμα των ακούρευτων αγριόχορτων, τα οποία κατέκλυσαν την περιοχή άνωθεν του περιφερειακού. Όπως φαίνεται δυστυχώς, το θέμα παραμένει πάντα επίκαιρο στο συγκεκριμένο δήμο.

Οι εικόνες ευταξίας των χωραφιών δυστυχώς παραμένουν σπάνιες. Υπενθυμίζουμε οτι στις 13 Μαΐου 2020είχε ξεσπάσει φωτιά στην ίδια περιοχή του Ευόσμου, σε έκταση που χρησιμοποιούσε ο δήμος για την εναπόθεση κομμένων κλαδιών και ογκωδών αντικειμένων, ενώ όπως είχε αποκαλύψει και τότε η Politic.gr, τουλάχιστον μέχρι και τις 29 Μαΐου, στην περιοχή υπήρχε ένα «δάσος» από χόρτα.

Ο προαύλιος χώρος του 2ου Γυμνασίου / Λυκείου

Έτσι, για άλλη μια χρονιά τα ξερόχορτα παραμένουν ακούρευτα στην ευρύτερη περιοχή, και πιο συγκεκριμένα, κάτω από τον περιφερειακό, περιμετρικά του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου. Η κατάσταση είναι ανησυχητική δεδομένου οτι είμαστε τέλη Ιουνίου, εντός της αντιπυρικής περιόδου.

Την αγωνία και την αγανάκτησή της για την κατάσταση που επικρατεί στη γειτονιά, εξέφρασε κάτοικος της περιοχής. «Νιώθουμε εγκαταλελειμμένοι. Πολλοί είδαν οτι ο Δήμος τούς κοροϊδεύει και κούρεψαν μόνοι τους κομμάτια οικοπέδων που γειτνιάζουν με τα σπίτια τους», είπε χαρακτηριστικά.

«Εδώ και δύο μήνες, σε καθημερινή σχεδόν βάση, τους ενοχλούμε να έρθουν να κόψουν τα χόρτα. Στην αρχή είπαν οτι θα προκηρύξουν άτομα, και τώρα έχουν σα δικαιολογία οτι γράφουν τα παιδιά εξετάσεις και δε θέλουν να τα ενοχλήσουν», ανέφερε άλλος κάτοικος της περιοχής.

Σε επικοινωνία που είχαμε με το δήμο, εκπρόσωπος παραδέχτηκε οτι υπήρξε αργοπορία για τη συγκεκριμένη δράση. Ωστόσο, οι δημοτικές Αρχές κάνουν έκκληση ώστε οι κάτοικοι να αναλάβουν τη φροντίδα των οικοπέδων τους έτσι ώστε να μη χρειάζεται να δεσμεύονται τα μηχανήματα κοπής για τις ιδιωτικές ιδιοκτησίες με αποτέλεσμα να μένουν πίσω οι δημόσιες.

Οι κάτοικοι έκοψαν με δική τους πρωτοβουλία τα ξερόχορτα

Δείτε επίσης: Αποκλειστικό – Εύοσμος: Ξερόχορτα «μέχρι και ενάμιση μέτρο» – Ελλείψει ενεργειών του δήμου, τα κουρεύουν ιδιώτες