Μ. Βορίδης: «Το 2022 θα είναι μια ενδιαφέρουσα και κρίσιμη χρονιά για τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις»

Σύσκεψη πραγματοποίησαν σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο υφυπουργός Σταύρος Καλαφάτης και ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Ιωάννης Σάββας, στα γραφεία της Διοίκησης

«Το 2022 θα είναι μια ενδιαφέρουσα και κρίσιμη χρονιά για τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε τις οριστικές μας αποφάσεις», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

propoli

Ο κ. Βορίδης είπε ότι ο ίδιος θέλει να υπάρξει επίσπευση και να εκδηλωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022 η πρώτη νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης για τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, παρά το γεγονός ότι το σχέδιο προβλέπει η ολοκλήρωση των παρεμβάσεων να γίνει μέχρι το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις είναι ένας ισχυρός πυλώνας και φορέας αποκεντρωμένης κρατικής διοίκησης και ο στόχος των παρεμβάσεων είναι ο συντονισμός των διαφόρων επιπέδων ώστε να γίνει αποτελεσματικότερη η πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, σημείωσε ο υπουργός.

«Ο βασικός μας στόχος είναι να βρούμε τρόπους να κάνουμε ακόμα πιο αποτελεσματική τη διοίκηση, επικεντρώνουμε την προσπάθεια μας στη διερεύνηση για να βρούμε τις πιο πρόσφορες λύσεις για τα προβλήματα που αφορούν στους συμπολίτες και είμαστε σε έναν καλό δρόμο για να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τις επιδόσεις μας», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης.

Μετά τη σύσκεψη ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, η οποία μεταδόθηκε διαδικτυακά.

Ο κ. Βορίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι παραβρέθηκε στην τελετή, γιατί, όπως είπε, «είναι ένα βήμα για να επανέλθουμε στην κανονικότητα».

Στην τελετή παρέστη και ο μητροπολίτης Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, ενώ οι εργαζόμενοι την παρακολούθησαν διαδικτυακά.Ε.Α.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Δείτε επίσης: Μαριέττα Γιαννάκου: Την επισκέφθηκε στο νοσοκομείο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Loading