Μακεδονία – Covid-19: Ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει ενώ οι νοσηλείες μειώθηκαν σε σχέση πέρσι

Το μήνυμα ότι η πανδημία υπάρχει και ότι για αυτό οι πολίτες πρέπει να είναι προσεκτικοί, να τηρούν τα μέτρα και να εμβολιαστούν έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα μιλώντας στους δημοσιογράφους

Αναφερόμενη στην κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη Μακεδονία σημείωσε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων Covίd19 στην περιοχή σήμερα είναι σχεδόν ίδιος με αυτόν που ήταν πέρσι την αντίστοιχη περίοδο ενώ οι νοσηλείες έχουν μειωθεί στο 1/4 σε σύγκριση με πέρσι λόγω των εμβολιασμών.

«Πρέπει να είμαστε ακόμη πολύ προσεκτικοί, να ακολουθούμε τα μέτρα και θέλω επίσης και σαν γιατρός να πείσω τους ανθρώπους που φοβούνται ακόμη το εμβόλιο να εμβολιαστούν. Έχουμε ένα μεγάλο όπλο στα χέρια μας. Τα κρούσματα τη Θεσσαλονίκη έχουν αρχίσει και ανεβαίνουν .Στην περιοχή όλης της Μακεδονίας τα κρούσματα έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν. Θέλω να το έχετε υπόψη σας όλοι και να προσέξουμε. Τα μέτρα είναι πάρα πολύ σημαντικά. Θα δούμε τους φίλους, θα βγούμε, αλλά ας κρατήσουμε τη μάσκα, ας δούμε λίγους φίλους κάθε φορά, ας μην μπλεχτούμε με πολύ κόσμο, ας εμβολιαστούμε. Και όποιος έχει απορίες για τον εμβολιασμό ολόκληρο το ιατρικό σώμα είναι εδώ στη διάθεσή σας για να δώσουμε πληροφορίες να πείσουμε, να εξηγήσουμε πώς λειτουργούν τα εμβόλια και γιατί αυτό είναι η ασφάλειά μας και ο δρόμος για το μέλλον» πρόσθεσε η κ Γκάγκα.

Η κ. Γκάγκα αναφερόμενη στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Εταιρείας Αναισθησιολογίας και Εντατικής Ιατρικής Βορείου Ελλάδος επισήμανε ότι υπάρχουν ελλείψεις αναισθησιολόγων όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη και σημείωσε ότι στη χώρα μας προκηρύσσονται θέσεις αναισθησιολόγων αλλά δεν τις επιλέγουν και οι προκηρύξεις κηρύσσονται άγονες.

«Προχωράμε σε κάποιες λύσεις που θα επιτρέψουν και στους αναισθησιολόγους να αισθάνονται ότι έχουν γύρω τους τη στήριξη του κράτους και του Υπουργείου ,που την έχουν, και να μπορούν να αμείβονται καλύτερα για τη δουλειά που κάνουν που είναι εξοντωτική γιατί είναι πολύ λίγοι. Θέλουμε να δώσουμε κίνητρα στα νέα παιδιά να διαλέξουν την αναισθησιολογία και θέλουμε να δώσουμε κίνητρα και στους νέους γιατρούς που έχουν τελειώσει αναισθησιολογία να μπουν στο σύστημα υγείας. Μόλις έχουμε το ολοκληρωμένο σχέδιο θα σας το αναγγείλουμε» πρόσθεσε η κ. Γκάγκα.

Δείτε επίσης: Τα σημεία δωρεάν ελέγχου Covid-19 από τον ΕΟΔΥ, σήμερα

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr