Μαρία Μανούκα: «Σήμερα γινόμαστε κρίκος της ανθρώπινης αλυσίδας που αγκαλιάζει τα παιδιά με καρκίνο»

Επίδειξη μόδας για καλό σκοπό πραγματοποιεί αυτήν την ώρα η λέσχη «Lions Θεσσαλονίκη ΟΛΥΜΠΙΑΣ» με στόχο την οικονομική ενίσχυση της παιδοογκολογικής κλινικής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Δημόκας

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό η υποψήφια δήμαρχος για τον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, η κυρία Μανούκα.

Στην ομιλία της εξέφρασε τον ενθουσιασμό της γιατί βρίσκεται ανάμεσα σε «γυναίκες που είναι όμορφες στην ψυχή». Όπως ανέφερε η κυρία Μανούκα, «η σημερινή εκδήλωση στέλνει ένα ισχυρό και ηχηρό μήνυμα ευαισθητοποίησης, ώστε να αναλάβει ο καθένας από εμάς έναν πιο ενεργό κοινωνικό ρόλο».

Η υποψήφια δήμαρχος έκανε αναφορά και στην δίκη της υποψηφιότητα σημειώνοντας την σημασία που έχει η πιο ενεργή συμμετοχή των γυναικών στον δημόσιο βίο ως σημαντικότερη προϋπόθεση για την επίτευξη της ισότητας των φύλων στην ελληνική κοινωνία.

«Σήμερα οφείλουμε να συμπαρασταθούμε δίπλα σε όλα τα παιδιά που μάχονται στον καρκίνο με στόχο αυτά τα παιδιά να απολαμβάνουν τις ίδιες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, τη χαρά και το παιχνίδι, την ίδια τη ζωή. Σήμερα γινόμαστε κρίκος της ανθρώπινης αλυσίδας που αγκαλιάζει τα παιδιά με καρκίνο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος η κυρία Μανούκα έκανε ξεχωριστή αναφορά στην πρόεδρο της Λέσχης κα Θεοφάνους σημειώνοντας «Με πλούσια καρδιά, όμορφη ψυχή, η οποία ενεργεί στο εμείς και κρατά τον λόγο της. Αρετή σπάνια στις μέρες μας».

Σημειώνεται ότι η πρόεδρος της Λέσχης Lions κυρία Ραχήλ Θεοφάνους είναι υποψήφια στον συνδυασμό «Μαζί στην ανάπτυξη».

Στον συνδυασμό «Μαζί στην ανάπτυξη» υποψήφιοι που δίνουν το παρών στην εκδήλωση είναι οι: Ηλίας Ανάπαλης, Βάρβαρα Κρυωνά, Θέμιδα Τοταλίδου, Ουρανία Βαΐλιου, Ιωάννα Μπομπόλη.

Ποιοι είναι οι Lions

Η Λέσχη Lions πραγματοποιεί πληθώρα δράσεων μόδας για την στήριξη ανθρώπων που έχουν ανάγκες. Οι Lions στηρίζουν τις τοπικές κοινότητες μέσα από την διοργάνωση δράσεων όπως η σημερινή με στόχο την αντιμετώπιση διεθνών παθογενειών όπως ο καρκίνος, η πείνα και οι παιδικές ασθένειες.

Η Lions Θεσσαλονίκη  Host ιδρύθηκε το 1955 και ανήκει στην Διεθνή ανθρωπιστική οργάνωση λεσχών Lions Clubs International όπου ιδρύθηκε το 1917 με το έμβλημα “Υπηρετούμε”.

Η Λέσχη αυτή ακολουθεί σε γενικές γραμμές την καθοδήγηση και τους κανόνες των Διεθνών Lions. Παράλληλα όμως είναι ανεξάρτητη και δραστηριοποιείται με το δικό της καταστατικό.

Σημειώνεται πως κανένα μέλος της Λέσχης και φυσικά το Διοικητικό συμβούλιο δεν μισθοδοτείται.

Η Λέσχη διακρίνεται για την προσφορά της και την οργάνωση διαφόρων έργων στους τομείς Όραση, Πείνα, Περιβάλλον, Διαβήτη και Παιδικό Καρκίνο με σκοπό να βοηθάμε τον συνάνθρωπό μας.

Δείτε επίσης: Θ. Καράογλου από Χαλκηδόνα: “Η κυβέρνηση της ΝΔ τα καταφέρνει παρά τα πρωτοφανή γεγονότα που ζούμε” (pics & vids)