Μαθητική εικαστική έκθεση εγκαινιάζεται την προσεχή Παρασκευή (7 Μαρτίου) στο πλαίσιο του προγράμματος «Για ένα Σχέδιο Εθελοντισμού Υγείας», που υλοποιείται από τον Σύλλογο Open School Days σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και την 3η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια του Υπουργείου Υγείας.
Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 18.00, στο φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.
Το πρόγραμμα «Για ένα Σχέδιο Εθελοντισμού Υγείας» απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της Κεντρικής Μακεδονίας και σκοπός του είναι να δημιουργηθούν δίκτυα εθελοντισμού σε σχολικές μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας μέσω των μαθητικών συμβουλίων και να υιοθετηθεί κουλτούρα ευαισθητοποίησης και εθελοντισμού.
Η εικαστική έκθεση περιλαμβάνει αφίσες και υλικό ευαισθητοποίησης των 79 σχολικών μονάδων που συμμετέχουν φέτος στο πρόγραμμα. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 7 έως και τις 12 Μαρτίου και θα είναι επισκέψιμη για τα σχολεία το πρωί και για το γενικό κοινό το απόγευμα.
Η έκθεση θα σηματοδοτήσει και την έναρξη της Εβδομάδας Μαθητικής Αιμοδοσίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 10-14 Μαρτίου σε νοσοκομεία και σχολικές μονάδες-πυρήνες σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στόχος του προγράμματος είναι να προαχθεί η ταυτότητα του/της εθελοντή/ντριας αιμοδότη/τριας στη μαθητική κοινότητα και να ενισχυθεί η κάλυψη των αναγκών της χώρας σε αίμα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ