Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης για τον Ρενάτο Μόρντο

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης για τον Ρενάτο Μόρντο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Αφιερωμένη στον Ρενάτο Μόρντο, πρώτο σκηνοθέτη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που βρέθηκε στην Ελλάδα για να διαφύγει από τη φρίκη του ναζιστικού καθεστώτος και τους διωγμούς των Εβραίων στη Γερμανία, είναι η μεγάλη έκθεση που φιλοξενείται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με τίτλο «Ρενάτο Μόρντο: Εβραίος, Έλληνας και Γερμανός. Η ζωή ενός καλλιτέχνη την εποχή των άκρων».

Στο Φουαγιέ του κτηρίου Μ2 του Ο.Μ.Μ.Θ., έως τις 19 Φεβρουαρίου 2023, αποκαλύπτονται στο κοινό μεγάλες και ξεχωριστές στιγμές της ζωής και του σπουδαίου έργου του εβραϊκής καταγωγής εμβληματικού σκηνοθέτη του θεάτρου και της όπερας, σε μια εξαιρετική έκθεση φωτογραφιών και τεκμηρίων που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε, την Κεντρική Υπηρεσία Πολιτικής Αγωγής Ρηνανίας-Παλατινάτου και το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, στις 17.30, στο Ινστιτούτο Γκαίτε και ακολούθως, στις 19.00, στο Φουαγιέ του κτηρίου Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, με το κλίμα συγκίνησης να είναι διάχυτο στο χώρο και τους παρευρισκόμενους. Η έκθεση παρουσιάζει τις συνέπειες της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και πραγματεύεται τις επιπτώσεις της σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και τα περιπετειώδη βιώματα του Ρενάτο Μόρντο.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Μουσική εκδήλωση για τα 90 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καβάφη

Loading