Μεταστέγαση μαθητών από λυόμενα σχολεία που εγκαταστάθηκαν μετά τον σεισμό του ’78

Ο δήμος Θεσσαλονίκης προγραμματίζει λύση στα στεγαστικά προβλήματα των λυόμενων σχολικών συγκροτημάτων, τα οποία τοποθετήθηκαν στην πόλη μετά τον ισχυρό σεισμό του 1978 για να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες της εποχής και εξακολουθούν να φιλοξενούν μαθητές και μαθήτριες εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες.

Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης έχει αποφασίσει να προτείνει προς το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει διά περιφοράς την ερχόμενη Δευτέρα (12/8), τη μεταστέγαση μαθητών που φοιτούν σε τρία λυόμενα σχολεία.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή εισηγείται τη μεταφορά του Γυμνασίου και του Λυκείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης από το λυόμενο κτίριο της οδού Εθνικής Αμύνης 8. Στην ίδια εισήγηση αναφέρεται ότι το ακριβές σχολείο έχει ξεπεράσει τη χρονική διάρκεια χρήσης του και δεν πληροί τις τρέχουσες προδιαγραφές και απαιτήσεις ασφάλειας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου θα μεταφερθούν στο σχολικό συγκρότημα της οδού Κασσάνδρου 17-19, όπου συγκατοικούν το 23ο ΓΕΛ, το 26ο Γυμνάσιο και το 32ο Γυμνάσιο, ενώ οι μαθητές και οι μαθήτριες του Λυκείου θα μετακομίσουν στον τρίτο όροφο του σχολικού συγκροτήματος της οδού Ολυμπιάδος 137, όπου είναι εγκατεστημένα το 3ο Γυμνάσιο και το 3ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, μετά από ορισμένες απαραίτητες παρεμβάσεις των υπηρεσιών του δήμου στο εσωτερικό του κτιρίου.

Επιπλέον, το 48ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης θα μεταστεγαστεί από τον χώρο που βρίσκεται στις οδούς Διογένους Χαρίση και Επιδαύρου 9 σε αίθουσα του 27ου Δημοτικού (Καισαρείας 15), το οποίο θα λειτουργήσει την επόμενη σχολική χρονιά ως δεκαθέσιο, αντί του προηγούμενου έντεκαθέσιου.

Τέλος, υπάρχει πρόταση για τη μεταφορά του 1ου Ειδικού Δημοτικού και του 2ου Ειδικού Νηπιαγωγείου από το λυόμενο κτίριο της οδού Καραϊσκάκη 1 στο διδακτήριο στη διασταύρωση των οδών Κατσιμίδη – Μήλου, καθώς προγραμματίζεται η μεταφορά νέων γραφείων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης που φιλοξενούνται εκεί.

Όσον αφορά τις μεταστέγασεις, όπως επισημαίνεται στις σχετικές εισηγήσεις της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ έχουν διεξαχθεί διαβουλεύσεις της δημοτικής αρχής με γονείς και εκπαιδευτικούς για τους νέους χώρους υποδοχής των παιδιών.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading