Μετρό Θεσσαλονίκης: Απορρίφθηκε αίτημα 304 πολιτών να σταματήσουν οι εργασίες στον σταθμό Βενιζέλου

Σε δηλώσεις προέβη ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό ΑΕ», η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή του μετρό της Θεσσαλονίκης, Νίκος Ταχιάος.

«Σε πείσμα ολίγων, το Μετρό τρέχει. Η λογική πρυτανεύει και όπως τεκμαίρεται από τη δικαστική κρίση στις λίγες σειρές αυτής της απόφασης, η λογική πρυτανεύει», σχολίασε ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό ΑΕ», Νίκος Ταχιάος, μετά την απόρριψη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης του αιτήματος έκδοσης προσωρινής διαταγής που είχαν υποβάλει, με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, 304 πολίτες ζητώντας να «παγώσουν» οι εργασίες στο σταθμό Βενιζέλου. 

«Η πόλη θα απολαύσει και ένα σύγχρονο Μετρό που θα σηματοδοτεί το μέλλον της και θα της επιτρέψει να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή της και μια σειρά από αρχαιολογικούς χώρους που θα ανανεώσουν τη σχέση της με το παρελθόν», πρόσθεσε ο κ. Ταχιάος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά την απόρριψη από το Συμβούλιο της Επικρατείας της προσφυγής πολιτών για το ζήτημα της απόσπασης και της επανατοποθέτησης των αρχαίων που έχουν βρεθεί στο σταθμό του μετρό, πολίτες που εναντιώνονται στη λύση αυτή, είχαν τονίσει πως θα προβούν σε ενέργειες και μία από αυτή είναι τα ασφαλιστικά μέτρα.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
 

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr