Μητσοτάκης από το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά: «Περνάμε από τις εξαγγελίες σε έργα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει την επίσκεψή του στην Θεσσαλονίκη και παρακολούθησε τις εργασίες ανάπλασης του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά – Δείτε όσα δήλωσε

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Πλοιαρίδη

propoli

O Kυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την πρόοδο της ανάπλασης και τόνισε χαρακτηριστικά πως είναι η πρώτη φορά που γίνονται τόσα πολλά έργα στην πόλη σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα, για την περίπτωση του Πάρκου στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά σημείωσε ότι το έργο που συντελείται εκεί θα είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο για την δυτική Θεσσαλονίκη αλλά και για ολόκληρη την πόλη. Ακόμη δεσμεύτηκε να επιστρέψει και να ελέγξει την πρόοδο των έργων.

Απευθυνόμενος στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα είπε: «Η Θεσσαλονίκη αλλάζει όψη και πιστεύω ότι αυτός είναι ένας λόγος που αποκτά και τη δική της ξεχωριστή αναπτυξιακή δυναμική. Εγώ είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί περνάμε από τις εξαγγελίες του “τι θα κάνουμε”, σε έργα και εργολαβίες που πραγματοποιούνται βάσει χρονοδιαγράμματος».

Με την σειρά του ο Απόστολος Τζιτζικώστας είπε στον πρωθυπουργό: «Το πάρκο θα αλλάξει την οικονομία και τα κοινωνικά χαρακτηριστικά όλης της Θεσσαλονίκης, όχι μόνο της δυτικής Θεσσαλονίκης. Είναι πάρα πολύ σημαντικό οτι περνάει προς χρήση στους πολίτες και είναι ένα μοντέλο που εμείς θέλουμε να ακολουθηθεί και για άλλα στρατόπεδα. Τα τελευταία δύο χρόνια γίνονται έργα αναπτυξιακά στην Περιφέρεια Μακεδονίας που δεν έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες».

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας σε δηλώσεις στην politic:

«Είναι πολύ σημαντικό που ξεκίνησαν οι εργασίες στο στρατόπεδο Παύλου Μελά, θα είναι το μεγαλύτερο Μητροπολιτικό Πάρκο της Β. Ελλάδος και ένας από τους μεγαλύτερους χώρους αστικού πρασίνου σε όλη τη Ν.Α Ευρώπη. Είναι πολύ σημαντικό που ο δήμος, η Περιφέρεια και η κεντρική κυβέρνηση συνεργαζόμαστε. Είναι ένα έργο που χρηματοδοτούμε εμείς, η Περιφέρεια με κονδύλια ύψους 20 εκατ. ευρώ, τα οποία θα μετατρέψουν αυτό το παλιό εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο σε έναν πνεύμονα πρασίνου, έναν χώρο που θα χρησιμοποιούν οι συμπολίτες μας, θα γίνει ουσιαστικά ένα νέο τοπόσημο για ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη».

Το παρών στην επίσκεψη έδωσαν ο υφυπουργός Εσωτερικών τομέα Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Γκιουλέκας, Έλενα Ράπτη, Στράτος Σιμόπουλος, Άννα Ευθυμίου, Σωτήρης Κούβελας, Θεόδωρος Καράογλου, ο δήμαρχος Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο Μητροπολίτης Σταυρουπόλεως και Νεαπόλεως Βαρνάβας.

Nωρίτερα ο πρωθυπουργός βρέθηκε στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών και στην τελετή ορκωμοσίας των σπουδαστών της 28ης εκπαιδευτικής σειράς.

Δείτε επίσης: Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Αιματηρή συμπλοκή – Ένας 19χρονος νεκρός και μία σύλληψη (vids)

Loading