ΜΜΘ – «Blue Moon»: Μία συναυλία με Μέλα Γεραφώτη, Ελένη Δημοπούλου και Γρηγόρη Σημαδόπουλο
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

ΜΜΘ – «Blue Moon»: Μία συναυλία με Μέλα Γεραφώτη, Ελένη Δημοπούλου και Γρηγόρη Σημαδόπουλο

Στις 2 Σεπτεμβρίου, βραδιά της Πανσελήνου, στον ατμοσφαιρικό χώρο της πλατείας του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης δίπλα στη θάλασσα, τρεις διακεκριμένοι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν μια ξεχωριστή συναυλία με τα διασημότερα τραγούδια και τα γνωστότερα μουσικά θέματα για το φεγγάρι.

Οι ερμηνεύτριες Μέλα Γεροφώτη και Ελένη Δημοπούλου, μαζί με τον πιανίστα Γρηγόρη Σημαδόπουλο, θα κάνουν μια νυχτερινή βόλτα σε κάποια από τα ωραιότερα τραγούδια του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου για τη σελήνη, που συντροφεύει τους ανθρώπους στις μελαγχολικές και στις χαρούμενες στιγμές τους, στη μοναξιά και στην παρέα, στην απελπισία και στον έρωτα… Δύο φωνές κι ένα πιάνο, που θα υμνήσουν αυτή την παντοτινή πηγή έμπνευσης!

Μέλα Γεροφώτη

Η Μέλα Γεροφώτη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτη του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με ειδίκευση στη Μονωδία, πτυχιούχος ανώτερων θεωρητικών καθώς και διπλωματούχος Μονωδίας (τάξη Σοφίας Κυανίδου). Δίπλα στον καθηγητή Γρηγόρη Σημαδόπουλο μελέτησε jazz πιάνο και jazz ρεπερτόριο τραγουδιού. Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον συνθέτη Δημήτρη Μαραμή εμφανίστηκε σε σημαντικούς ιστορικούς χώρους και θέατρα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έχει υπάρξει βασική ερμηνεύτρια μουσικών έργων σε πρώτη εκτέλεση («Συμπόσιον» του Δημήτρη Μαραμή, «Ρέκβιεμ» του Μιλτιάδη Κασσάρα κ.ά.). Στην καλλιτεχνική της δραστηριότητα περιλαμβάνονται ήδη συμμετοχές στη νέα ελληνική δισκογραφία («Στα φανερά και τα αφανέρωτα» του Μιχάλη Γούτη, «Στων Άγιων τα νερά» των Χ. Γκατζόφλια και Λ. Αντωνιάδη), ενώ παράλληλα ετοιμάζει την πρώτη της προσωπική δισκογραφική δουλειά σε συνεργασία με τον συνθέτη Σταύρο Σταυρίδη.

Αγαπά την τέχνη της μουσικής και τη βιώνει ως ένα μέσο να αναγνωρίζει ευκολότερα την ουσία και την αρμονία στη ζωή. Συχνά ασχολείται με το θέατρο, ως τραγουδίστρια και ηθοποιός σε παραστάσεις. Παράλληλα, απολαμβάνει την ερασιτεχνική της ενασχόληση με τη ζωγραφική καθώς και με τη συγγραφή ποιημάτων.

Ελένη Δημοπούλου

Η Ελένη Δημοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Μονωδία στο Δημοτικό Ωδείο Θέρμης, από όπου και αποφοίτησε με βαθμό Άριστα και Α’ βραβείο, και Πολιτικές Επιστήμες (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης). Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον συνθέτη Δημήτρη Μαραμή ερμήνευσε μουσικά έργα σε πρώτη εκτέλεση, τον ρόλο της «Αρετούσας» στο σύγχρονο ελληνικό μιούζικαλ «Ερωτόκριτος» σε παραγωγή της Εναλλακτικής σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της «Λενιώς» στο μιούζικαλ «Οι Στοιχειωμένοι» σε παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Στη συναυλιακή εκδοχή των έργων σε περιοδεία ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό εμφανίστηκε σε σημαντικούς χώρους και μνημεία της χώρας. Συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με το Opera Studio «Skull of Yorick Productions» σε πολυάριθμες παραγωγές ερμηνεύοντας ρόλους όπως η «Kate Pinkerton» και η «Giorgetta». Ερμήνευσε το τραγούδι «Για πάθη και για αγκαλιές» για την παράσταση «Τρίτο Στεφάνι» του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και «Το Παιχνίδι των Δοντιών» για το ομότιτλο παραμύθι της Ρίας Φελεκίδου.

Αναζητάει συνεχώς και εξελίσσει την καλλιτεχνική της ταυτότητα μέσα από τις σπουδές, τις προσωπικές εμφανίσεις, τις καλλιτεχνικές συνεργασίες αλλά και τη βιωματική γνώση της ελληνικής κουλτούρας.

Γρηγόρης Σημαδόπουλος

Ο Γρηγόρης Σημαδόπουλος υπήρξε μαθητής του Π. Μητσόπουλου. Το 1991 πήρε Δίπλωμα Πιάνου από τη Royal Academy of Music του Λονδίνου και το 1995 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος (τάξη της Σιμόνας Μιχάι) με Δίπλωμα Πιάνου με Άριστα Παμψηφεί και πήρε υποτροφία από το Berkley College of Music. Το 2013 πήρε το «Fellowship Diploma of the London College of Music (FLCM)» από το West London University.

Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό όπως οι: Γιάννης Σπανός, Νίκος Παπάζογλου, Μανώλης Ρασούλης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Δήμητρα Γαλάνη, Milcho Leviev, Chico Freeman, Craig Bailey, Marc Halbeer, David Murray, Billy Cobham, Peter Salcev, Aaron Goldberg κ.ά. Από το 1995 διδάσκει κλασικό και τζαζ πιάνο.

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης – Πλατεία

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμές εισιτηρίων: 10€, 5€ (μειωμένο)

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Όλες οι εκδηλώσεις στο ΜΜΘ πραγματοποιούνται με απόλυτη τήρηση των υγειονομικών υποδείξεων από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ που ισχύουν σήμερα, οι κυριότερες από τις οποίες είναι οι εξής:

– Επιτρέπονται μόνο καθήμενοι θεατές.

– Ανά δύο θέσεις πρέπει να υπάρχει κενός χώρος.

– Σε περίπτωση ομαδικής κράτησης, ο μέγιστος αριθμός ορίζεται στα τέσσερα άτομα με κενό χώρο από την επόμενη κράτηση.

– Θα πρέπει να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον τριών μέτρων μεταξύ της σκηνής και της πρώτης σειράς θεατών.

– Κατά την είσοδο και έξοδο του κοινού, αλλά και όπου αλλού χρειάζεται, θα πρέπει να τηρούνται ουρές με αποστάσεις 1,5 μέτρου.

– Ο συντονισμός της ροής και η τοποθέτηση των θεατών στις θέσεις τους γίνεται υποχρεωτικά από ταξιθέτες.

– Η χρήση μάσκας από τους θεατές είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο της εκδήλωσης.

– Δεν προβλέπεται διάλειμμα.

– Υπάρχει ισχυρή σύσταση για ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων.

Διαβάστε επίσης: Καράογλου: «Να γίνει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης το πιο σύγχρονο της Μεσογείου»

Loading