Αποδεκτή έκανε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Παύλου Μελά την εισήγηση για μετονομασία της οδού Λαγκαδά σε Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη, ως απόδοση τιμής στο πρόσωπο του κορυφαίου ‘Ελληνα μουσικοσυνθέτη.
Είχαν προηγηθεί ανάλογες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων των δήμων Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων- Μενεμένης και Νεάπολης- Συκεών, καθώς η οδός Λαγκαδά «διατρέχει» σημεία και των τεσσάρων δήμων.
«Η οδός Λαγκαδά, πέρα από ζωές, ενώνει και τόπους. Διασχίζει τέσσερις ιστορικούς δήμους, ενώ συνδέει την ιστορική πλατεία Δημοκρατίας με το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, στο οποίο θα στεγαστεί το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης. Τοπόσημα με βαθιά πολιτική σημασία και ισχυρούς συμβολισμούς, καθώς αναδεικνύουν τον αγώνα για την ελευθερία, τη δημοκρατία, την ενότητα. Ιδανικά και αρχές τα οποία υπηρέτησε με τους σθεναρούς αγώνες του ο Μίκης» ανέφερε ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης.
- Ραζνάτοβιτς: Η Euroleague πλήττει τον εαυτό της με την εφαρμογή του salary cap
- Μιανμάρ: Σοκ από την τραγωδία – 1.700 οι νεκροί, οικογένειες αναγκάζονται να αποτεφρώσουν τους αγαπημένους τους στους δρόμους
- Η ανθρωπιστική κρίση στην Μιανμάρ: Επείγουσα έκκληση του Ερυθρού Σταυρού για 113,6 εκατ. δολάρια
- Η ζωή του Στράτου Διονυσίου μέσα από την παράσταση Τα πήρες όλα κι έφυγες: Ένα ταξίδι μνήμης
- Συνεχίζεται το θρίλερ στον Νότιο όμιλο: Σημαντικές νίκες για Καλαμάτα (1-2) και Κηφισιά (0-1)
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
