Νέα απεργία των εργαζομένων του ξενοδοχείου «Νικόπολις» στις 26 και 27 Μάρτη

Σε νέα απεργία στις 26 και 27 Μάρτη προχωρούν οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «Νικόπολις», στη Θεσσαλονίκη, που έχοντας στο πλευρό τους το κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων απαιτούν την άμεση εξόφληση όλων των δεδουλευμένων τους.

Στις 22 Μάρτη είχαν πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία «για να εξασφαλίσουμε απαντήσεις από την εργοδοσία για το μέλλον της επιχείρησης, για να πληρωθούμε τους μισθούς μας, για να σταματήσει το εργασιακό bullying», όπως σημειώνουν. 

propoli

Μετά από αυτή την απεργία, η απάντηση της εργοδοσίας ήταν τιμωρητική, καθώς «στα έναντι που μας έδωσε, κατέβαλλε στους απεργούς συναδέλφους τα μισά από τους υπόλοιπους. Παράλληλα, έχει προχωρήσει σε στοχοποίηση συναδέλφων, σε εκφοβισμούς, ενώ επίμονη είναι η προσπάθεια της να φιμώσει το προσωπικό». 

Απέναντι σε αυτή την πρακτική της εργοδοσίας, που νομίζει ότι θα τους διασπάσει, διαμηνύουν: «Δεν τους κάνουμε τη χάρη! Με την συλλογική μας δράση, με την αλληλεγγύη μας, με το ΣΕΤΕΠΕ στην καθοδήγηση του αγώνα μας, συνεχίζουμε. Εμείς που χτίζουμε το τουριστικό θαύμα, εμείς δεν καρπωνόμαστε τίποτα. Εμείς που δημιουργούμε όλο τον πλούτο ζούμε με έναντι και εκβιασμούς. Δεν μας τρομάζουν όμως, αντίθετα μας πεισμώνουν! Ακόμα πιο μαχητικά διεκδικούμε:

  • Σταθερή ημερομηνία μισθοδοσίας.
  • Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας
  • Να εξοφληθεί ο Φεβρουάριος άμεσα και για όλους
  • Να σταματήσουν οι διακρίσεις και οι εκβιασμοί σε βάρος των συναδέλφων». 

Πηγή: 902.gr

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση από την ΚΝΕ στον Λευκό Πύργο για τα 25 χρόνια από τον πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία

Loading