Νέες καινοτόμες ελιές με μειωμένο αλάτι και παρατεταμένη διάρκεια ζωής μέσω του έργου «Olivia»

Νέα προϊόντα ελιάς με ανώτερα διατροφικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, αυξημένη διάρκεια ζωής και χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, δημιουργήθηκαν μέσα από το έργο «Olivia», στο οποίο συμμετείχαν η εταιρεία Pelopac, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η AgroApps.

Στη χώρα μας, η ελιά θεωρείται «ναυαρχίδα» των αγροτικών προϊόντων, κατέχοντας κυρίαρχο κομμάτι στη μεσογειακή διατροφή και αποτελώντας παραδοσιακό προϊόν με σημαντικά οφέλη για την υγεία.

Οι ελιές είναι πλούσιες σε φαινόλες και ακόρεστα λιπαρά οξέα, που προσφέρουν σημαντικά οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, η ζύμωση τους βασίζεται στη χρήση αλατιού, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία λόγω της υψηλής κατανάλωσης αλατιού παγκοσμίως.Η σύνδεση του αλατιού με την υπέρταση έχει προτείνει τη μείωση της πρόσληψής του.

Όπως αναφέρθηκε, οι εταίροι του έργου «Olivia» θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση την Πέμπτη 19/9, όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα και οι μεθοδολογίες του έργου.

©

Loading