Νέο κέντρο private banking και corporate & investment banking της Eurobank σε εμβληματικό κτίριο στη Θεσσαλονίκη

Νέο κέντρο private banking και corporate & investment banking της Eurobank σε εμβληματικό κτίριο στη Θεσσαλονίκη

Ένα εμβληματικό κτίριο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Αγίας Σοφίας 11, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του, φιλοξενώντας το νέο κέντρο private banking και corporate & investment banking της Eurobank.

Κατασκευασμένο το 1925 από τον Γεώργιο Σιάγα για τον βιομήχανο Κωνσταντίνο Λαμνίδη, το κτίριο ξεκίνησε τη ζωή του ως ξενοδοχείο με την ονομασία «Βαλκανική Ευρώπη». Μέχρι το 1935, φιλοξένησε προσωπικότητες όπως ο μαθηματικός Νικόλαος Ι. Κριτικός και ο παιδαγωγός Μίλτος Κουντουράς, αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην ιστορία της πόλης.

Αργότερα, το 1937, πέρασε στην Εθνική Τράπεζα και στη συνέχεια φιλοξένησε τη Χριστιανική Ένωση Νεανίδων (Χ.Ε.Ν.), ενώ το 1986 χαρακτηρίστηκε διατηρητέο ως έργο τέχνης.

Αρχιτεκτονική και Μεταμορφώσεις

Με την αρχική του μορφή να περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο, τρεις ορόφους και μία εσοχή, το κτίριο υπέστη επεκτάσεις το 1948 και το 1959, οι οποίες προσέθεσαν νέες δυναμικές στη δομή του. Το καμπύλο κλιμακοστάσιο και οι καμάρες του ισογείου αποτελούν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αρχιτεκτονικής του, που σήμερα διατηρούνται και αναδεικνύονται.

Με τη φροντίδα της Eurobank, το κτίριο έχει ανακαινιστεί πλήρως, συνδυάζοντας τη διατήρηση του ιστορικού του χαρακτήρα με τις ανάγκες ενός σύγχρονου εργασιακού χώρου. Οι γύψινες διακοσμήσεις στην πρόσοψη αποκαταστάθηκαν, τα κουφώματα συντηρήθηκαν και τοποθετήθηκαν διπλοί υαλοπίνακες για ενεργειακή αναβάθμιση.

Η συμμετρική διάταξη της κάτοψης, με επίκεντρο το ημικυκλικό κλιμακοστάσιο, δημιουργεί έναν χώρο που συνδυάζει αρμονικά την αισθητική και τη λειτουργικότητα.

Όπως επισημαίνεται από τη Eurobank, στο νέο του ρόλο, το πενταώροφο κτίριο 1.600τμ, σήμερα φιλοξενεί χώρους 55-60 θέσεις εργασίας, αίθουσες συναντήσεων και χώρους διάδρασης, ενώ προσφέρει στους εργαζόμενους και τους πελάτες μια εμπειρία που παντρεύει το ιστορικό παρελθόν με τη σύγχρονη τραπεζική εξυπηρέτηση.

Loading