Νέο ωράριο λειτουργίας για το αντιτορπιλικό «ΒΕΛΟΣ»

Νέο ωράριο λειτουργίας για το αντιτορπιλικό «ΒΕΛΟΣ»

Από τις 15 Ιουνίου, το ιστορικό αντιτορπιλικό «ΒΕΛΟΣ» υποδέχεται ξανά τους επισκέπτες μετά την άρση των περιορισμών του κορονοϊού. Με υγειονομικά μέτρα προστασίας και νέο ωράριο λειτουργίας από χθες.

Με μέγιστο αριθμό επισκεπτών επί του πλοίου τα 50 άτομα και απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους, το αντιτορπιλικό «ΒΕΛΟΣ» είναι και πάλι επισκέψιμο και με νέο ωράριο από χθες (Πέμπτη 18 Ιουνίου) περιμένει μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής ιστορίας.

Από Τρίτη έως και Κυριακή (κάθε Δευτέρα το πλοίο θα είναι κλειστό για το κοινό), μεταξύ 10:00-13:00 και 18:00-21:00, το «ΒΕΛΟΣ» είναι ανοιχτό για το κοινό, το οποίο θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στους εξωτερικούς χώρους του πλοίου και στον άνω εκθεσιακό χώρο.

«Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα»

«Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, τα οποία χρειάζονται, για να υπάρχει περιήγηση με ασφάλεια των επισκεπτών. Η περιήγηση, η οποία δεν γίνεται πλέον με ξεναγό, είναι κυρίως σε εξωτερικούς χώρους και σε κάποιους εσωτερικούς, όπου εκεί τηρούνται μέτρα αποστάσεως. Έχουμε βάλει ενημερωτικές πινακίδες καθ’ όλο το μήκος της διαδρομής, ώστε ο κάθε επισκέπτης μπορεί να δει τι είναι το κάθε μηχάνημα, το κάθε διαμέρισμα, να διαβάσει για την ιστορία του πλοίου. Και μέσα από μια οθόνη που παίζει σχετικό ενημερωτικό βίντεο να αποκτήσει πλήρη γνώση για το τι είναι το “ΒΕΛΟΣ”. Επίσης το πρατήριο των αναμνηστικών έχει έρθει κι αυτό στο κύριο κατάστρωμα οπότε έχουν πλέον ληφθεί όλα τα μέτρα που πρέπει από μέρους μας και μπορεί κάποιος να περιηγηθεί με ασφάλεια στο πλοίο», εξηγεί, για τις νέες συνθήκες επίσκεψης στο ιστορικό πλοίο, ο κυβερνήτης του, αρχιπλοίαρχος Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος.

«Ψηλά οι αξίες της αγάπης για την πατρίδα και το ΠΝ από τους Θεσσαλονικείς»

Ο κ. Χαραλαμπόπουλος δεν κρύβει τη χαρά και τη συγκίνησή του για το γεγονός ότι οι Θεσσαλονικείς έχουν «αγκαλιάσει» το «ΒΕΛΟΣ», γεγονός που, όπως λέει, καταδεικνύει την αγάπη τους προς το Πολεμικό Ναυτικό και την ιστορία. «Η Θεσσαλονίκη είναι ένα μέρος που καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει μια “αγκαλιά” για εμάς, για το Πολεμικό Ναυτικό. Η ανταπόκριση είναι πάρα πολύ θερμή και βλέπουμε πόσο ψηλά οι Θεσσαλονικείς και οι Βορειοελλαδίτες έχουν τις αξίες της αγάπης για την πατρίδα και το Πολεμικό Ναυτικό».

Έργα συντήρησης του πλοίου στην περίοδο της καραντίνας

Την περίοδο της καραντίνας έγιναν εργασίες συντήρησης στο πλοίο ενώ άνοιξαν και διαμερίσματα, τα οποία παρέμεναν κλειστά. «Βρήκαμε σε αυτό το διάστημα την ευκαιρία και συντηρήσαμε το πλοίο σε πολύ μεγάλο βαθμό και ανοίξαμε διαμερίσματα, τα οποία ήταν κλειστά. Ανοίξαμε κυρίως διαμερίσματα που έχουν μέσα συσκευές ελέγχου συστημάτων διευθύνσεως βολής, διαμερίσματα που έχουν μέσα συσκευές διαγνωστικές και πομποδέκτες των ραντάρ του πλοίου, τον ασύρματο μάχης κ.ά. Έχουμε ανοίξει πέντε διαμερίσματα κι έχουμε κάνει και μια εξωτερική συντήρηση του πλοίου», επισημαίνει ο αρχιπλοίαρχος κ. Χαραλαμπόπουλος και με έκδηλη τη χαρά και την ικανοποίηση για τη δουλειά που έχει γίνει προσθέτει: «Το πλοίο μόνο 80 ετών δεν δείχνει ότι είναι!».

Loading

Play