Η εταιρεία «Γνώμων Πληροφορικής ΑΕ» αναπτύσσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα για την 24ωρη παρακολούθηση και υποστήριξη ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Από το νέο έργο ψηφιακής υγείας, αναμένεται να ωφεληθούν 3.000 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 60 ετών και άνω, καθώς και άτομα με αναπηρία, που κατοικούν σε περιοχές όπως η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα και η Ηλεία.
Στην Ελλάδα, ο αριθμός των ατόμων άνω των 60 ετών ανέρχεται περίπου σε 2,8 εκατ. Έως το 2030, αναμένεται να φτάσει περίπου σε 3,3 εκατ. άτομα, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 1/3 του συνολικού πληθυσμού της χώρας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Το νέο σύστημα βασίζεται στην καινοτόμο υπηρεσία τηλεφροντίδας «Κλικ Ζωής», η οποία έχει αναπτυχθεί εδώ και οκτώ χρόνια και παρέχει ήδη υποστήριξη σε 7.500 άτομα.
Το Κέντρο Τηλεφωνικής Υποστήριξης θα διαθέτει κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους, οι οποίοι θα έχουν άμεση πρόσβαση στα αρχεία των ωφελούμενων και θα ανταποκρίνονται άμεσα στις ανάγκες τους. Επιπλέον, το Κέντρο Διαχείρισης Κλήσεων θα είναι εξοπλισμένο με προηγμένες τηλεπικοινωνιακές υποδομές, παρέχοντας τη δυνατότητα στους ωφελούμενους να παρακολουθούνται για απρόβλεπτα συμβάντα.
Για τις ανάγκες του έργου, η Γνώμων Πληροφορικής ΑΕ θα παρέχει όλα τα απαραίτητα υποστηρικτικά στοιχεία ώστε να διασφαλίσει την ανάγκη για άμεση βοήθεια και επείγουσες κλήσεις. Οι υπηρεσίες θα παρασχεθούν για 32 μήνες, με τη χρηματοδότηση να προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ