(ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI)

Νικηφορίδης κατά Ζέρβα: «Κατηγορεί μια δημοτική Αρχή δύο εβδομάδων για τα λάθη των εργολάβων που μας κληροδότησε»

Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ της δημοτικής Αρχής του δήμου Θεσσαλονίκης και της παράταξης Ζέρβα για το Πράσινο.

Η παράταξη «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη» εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «μεγαλοστομίες» που «εύκολα διαψεύδονται» ενώ αναφέρεται στις οικολογικές μεγαλοστομίες του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος κ. Πρόδρομου Νικηφορίδη.

propoli

Οι εύκολες μεγαλοστομίες εύκολα διαψεύδονται…

Όπως για παράδειγμα οι οικολογικές μεγαλοστομίες του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος κ. Πρόδρομου Νικηφορίδη.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη» και διατελέσας Αντιδήμαρχος Πρασίνου Σωκράτης Δημητριάδης σημειώνει:

«Δεν τολμούσαμε να κόψουμε άρρωστο δέντρο ή να κλαδέψουμε δέντρα τον χειμώνα, χωρίς να μας “πετροβολούν” o νυν αντιδήμαρχος και οι συνήθεις μονοπωλούντες την οικολογική συνείδηση της πόλης. Αναμένω με ενδιαφέρον τις εξηγήσεις του Αντιδημάρχου που στις 16 Δεκεμβρίου διατύπωνε την υπόσχεση του ιδίου και του νέου Δημάρχου ότι “δεν θα ξανακακοποιηθούν δέντρα στη Θεσσαλονίκη”, για το γεγονός ότι στις 11 Ιανουαρίου τα συνεργεία του Δήμου “κακοποίησαν” -κατά τη δική περιγραφή- μαζικά δέντρα της πόλης, όπως αποκαλύπτουν οι πρόσφατες εικόνες στην Τριανδρία.»

Θα είναι άραγε αυτά τα μόνα μεγάλα λόγια που θα διαψευστούν εύκολα και νωρίς;

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος κ. Πρόδρομος Νικηφορίδης απάντησε γράφοντας στο Facebook:

Χρειάζεται πραγματικά περίσσευμα θράσους, ο άνθρωπος που πολέμησε όσο λίγοι το Πράσινο να κατηγορεί μια νέα δημοτική Αρχή δύο εβδομάδων για τα λάθη των εργολάβων που μας κληροδότησε. Ασφαλώς τα αίτια της επίθεσης του πρώην δημάρχου στο πρόσωπο μου είναι άλλα και αφορούν στη θέση που έλαβα εξαρχής απέναντι του για την καταστροφή της νέας Παραλίας και τον εν γένει ακρωτηριασμό του δημόσιου χώρου από τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές του.

Σε κάθε περίπτωση και για να μη θεωρηθεί πως υπεκφεύγω: Για το ζήτημα των δύο δέντρων στην Τριανδρία στα οποία προφανώς δεν εφαρμόστηκαν τα προβλεπόμενα παρά τις σαφέστατες οδηγίες και κατευθύνσεις που είχαν δοθεί από τη Διοίκηση, ζήτησα άμεσα εξηγήσεις από την αρμόδια Διεύθυνση Πρασίνου και θα κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Δεν είμαστε ίδιοι με τον κ. Ζέρβα και τα πρωτοπαλίκαρα του, αυτούς που ξαφνικά αγάπησαν τα δέντρα… Θα αναλάβουν άπαντες τις ευθύνες που τους αναλογούν. Στη φωτογραφία όμορφα δέντρα της Βίλας Μορντώχ που δεν πρόλαβαν να κατακρεουργήσουν.


Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη – Νικηφορίδης: «Καλορίζικο το πρώτο έργο της νέας δημοτικής αρχής του δημάρχου Στέλιου Αγγελούδη»

Loading