«Ο άλλος άνθρωπος» πρόσφερε κουβέρτες σ’αυτούς που το έχουν ανάγκη

Μία δράση αγάπης υλοποίησαν εθελόντριες και εθελοντές της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» στη Θεσσαλονίκη, το πρωί της Πέμπτης (13/1), μοιράζοντας κουβέρτες και τρόφιμα στους συνανθρώπους μας που είναι σε κατάσταση αστεγίας.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Πλοιαρίδη

propoli

Λόγω του τσουχτερού κρύου που έφερε ο Διομήδης, με θερμοκρασίες που πλησιάζουν το μηδέν, η ομάδα πήρε την πρωτοβουλία να προσφέρει κουβέρτες στους άστεγους της πόλης, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το κρύο 24 ώρες το 24ωρο, αναφέρει η Curator και υπεύθυνη Τύπου της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» της Θεσσαλονίκης Ειρήνη Μπουντούκη στο politic.gr.

Το κάλεσμα για την συλλογή των αγαθών έγινε μέσω της σελίδας του «Άλλου Ανθρώπου» στα social media τις προηγούμενες μέρες, όπου συγκεντρώθηκαν συνολικά 47 κουβέρτες αλλά και τρόφιμα, τα οποία μοίρασαν χθες το πρωί εθελοντές και εθελόντριες, σε όσους το έχουν ανάγκη, κερδίζοντας τα πιο ζεστά βλέμματα.

Ποιός είναι «Ο Άλλος Άνθρωπος»

Πρόκειται για δημιούργημα του κ. Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, που λειτουργεί εδώ και 10 χρόνια στην Αθήνα και απαρτίζεται από εθελοντές, οι οποίοι είναι παρόντες σε οποιαδήποτε ανάγκη των συνανθρώπων μας, χωρίς να τους περιορίζουν τα χιλιόμετρα. Όπως σημειώνει η κα Μπουντούκη, στις τελευταίες δράσεις τους, βρέθηκαν στο πλευρό των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια αλλά και των σεισμόπληκτων του Αρκαλοχωρίου της Κρήτης, παρέχοντάς τους μαγειρευτό φαγητό, ρούχα, κλινοσκεπάσματα αλλά και φαρμακευτικό υλικό.

Η Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» στη Θεσσαλονίκη δημιουργήθηκε πριν από μόλις δυόμισι μήνες και έχει ήδη διοργανώσει 15 μαγειρέματα, προσφέροντας κάθε φορά 150 μερίδες φαγητού σε όποιον το χρειάζεται. Με βασικό γνώμονα την αλληλεγγύη και τον σεβασμό στον συνάνθρωπο, συνεχίζει τη δράση της, ανανεώνοντας το ραντεβού για μαγείρεμα, κάθε Κυριακή στην πλατεία Αριστοτέλους στο ύψος με της Τράπεζας Πειραιώς στις 12:30 καλώντας για συμμετοχή όποιον και όποια το επιθυμεί.

«Κάθε φορά που προσφέρουμε βλέπουμε κυρίως ευγνωμοσύνη, όχι τόσο για αυτό που τους δίνουμε, αλλά γιατί τους αντιμετωπίζουμε με σεβασμό» λέει η κα Μπουντούκη, ενώ υπογραμμίζει πως «για να είναι ένας άνθρωπος άστεγος, σημαίνει πως δεν έχει βασικούς πόρους, πράγμα που τον περιθωριοποιεί, γι’αυτό είναι σημαντικό να είναι ορατοί στην κοινωνία και να τους φερόμαστε με σεβασμό», εξηγεί.

Ερωτώμενη για το πιο ωραίο «ευχαριστώ» που έχει ακούσει, απαντάει «δεν ξεχωρίζω τόσο τα λόγια, αλλά τα βλέμματα, όταν τους προσφέρεις φαγητό ή όταν τους λες “καλή όρεξη”».

Τις φωτογραφίες παραχώρησε η εθελόντρια της ομάδας, Μαριάννα Γιαννάκη.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Στον Δήμο Παύλου Μελά ο Στέλιος Πέτσας και ο Σταύρος Καλαφάτης (pics)

Loading