Ο Αμερικανός πρέσβης Τσούνης καταδικάζει τον βανδαλισμό εβραϊκού μνημείου στο ΑΠΘ

Εκ μέρους της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, του γενικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη και του αμερικανικού λαού, ο Αμερικανός πρέσβης Τζορτζ Τσούνης καταδικάζει τον «αποτρόπαιο και επαίσχυντο βανδαλισμό» του μνημείου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο που είναι αφιερωμένο στο εβραϊκό νεκροταφείο που κατέστρεψαν οι Ναζί το 1942.

Όπως υπογραμμίζει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα σε ανακοίνωσή του, αυτή η ασυνείδητη πράξη βεβηλώνει τη ζωή και την πολύτιμη μνήμη των 50.000 Εβραίων της Θεσσαλονίκης, που δολοφονήθηκαν από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος. «Στεκόμαστε ενωμένοι με την εβραϊκή κοινότητα και το λαό της Ελλάδας ενάντια σε τέτοιες πράξεις μίσους και μισαλλοδοξίας. Στη γενέτειρα της δημοκρατίας, έχουμε ιερή υποχρέωση να υπερασπιστούμε τις δημοκρατικές αξίες που ενώνουν τους λαούς μας, να διατηρήσουμε τη μνήμη του Ολοκαυτώματος και πάντα να παραμένουμε σε εγρήγορση στον αγώνα μας κατά του αντισημιτισμού και των εγκλημάτων μίσους» υπογραμμίζει ο Τζορτ Τσούνης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Έξαλλος ο Παπαδάκης με τον μουσουλμάνο δήμαρχο για τις απολύσεις εργαζομένων και τη δήλωση «στην Ελλάδα υπάρχει τρομοκρατική οργάνωση»

Loading