Ο δήμος Λαγκαδά τιμά την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα

Την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα που τιμάται κάθε 16η Οκτωβρίου τιμά και φέτος ο δήμος Λαγκαδά με εκδηλώσεις σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα Σχολεία του δήμου, εκδηλώσεις και ομιλίες σχετικές με τη σπουδαιότητα του Μακεδονικού Αγώνα, καθώς και την ιστορική σημασία του μαρτυρικού θανάτου του Παύλου Μελά.

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, με τη συμμετοχή των αρχών της περιοχής, πολιτιστικών συλλόγων και σχολείων.

Ο Πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από τον κ. Παρασκευά  Πινέλη, Διευθυντή 2ου Δημοτικού Σχολείου Λαγκαδά, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.

Στη συνέχεια πρόκειται να πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στον χώρο της προτομής των Μακεδονομάχων στην Κεντρική Πλατεία του Λαγκαδά, από εκπροσώπους αρχών, πολιτιστικών συλλόγων και σχολείων.

Ανάλογες εκδηλώσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και τοπικές κοινότητες του Δήμου Λαγκαδά και συγκεκριμένα σε Λαγυνά, Κολχικό, Καβαλάρι, Άσσηρο, Όσσα, Ζαγκλιβέρι, Λαγκαδίκια, Ξυλόπολη, Σοχό και Ασκό.

Δείτε επίσης: Ταχματζίδης: «Καταφέραμε να απαλείψουμε το χρέος του δήμου Λαγκαδά προς την ΔΕΗ» (vid)

Loading