Ο Γιώργος Σταυρίδης αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου στην politic: Παρεμβάσεις της αντιδημαρχίας Παιδείας σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές και την Τεχνική Υπηρεσία στις Σχολικές Μονάδες

«Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχό μας Κλεάνθη Μανδαλιανό για την τιμή που μου έκανε να με ορίσει αντιδήμαρχο Παιδείας διότι είναι πρόκληση για μένα ως δάσκαλος να ανταποκριθώ στον δύσκολο τομέα της Παιδείας», τόνισε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Κορδελιού-Ευόσμου Γιώργος Σταυρίδης σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε στο politic.gr.

Σχετικά με εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης 76 σχολείων του δήμου που πραγματοποιήθηκαν μέσα σε 18 μήνες, μέσα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» και δαπάνες των Σχολικών Επιτροπών, ανέφερε πως ο προγραμματισμός έγινε μαζί με τον αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών και Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Χρήστο Ταξίδη και αφορούσε σε παρεμβάσεις σε όλα τα σχολεία, όπως ελαιοχρωματισμός τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό των κτιρίων,  αντικατάσταση λαμπτήρων με LED, καθαρισμό υδρορροών και την προσθήκη νέου εξοπλισμού όπως ηλεκτρικές σκούπες και εκτυπωτές. Όπως είπε, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση του δήμου «δεν υπάρχει τάξη που να μην έχει διαδίκτυο, υπολογιστή και προτζέκτορα», ενώ πρόσθεσε πως γίνεται έμπρακτη προσπάθεια να ολοκληρωθεί ο εξοπλισμός και στην δευτεροβάθμια. Πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν δύο διαγωνισμοί για αγορά 400 κεντρικών μονάδων, laptop και προτζεκτόρων.

Εγκαινιάζεται τον Σεπτέμβριο το 24ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου – «Στοίχημα για τον δήμαρχο η μεταφορά του ΕΕΕΚ Κορδελιού»

Ο κ. Σταυρίδης, ανακοίνωσε πως το 24ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου πλησίον του ΔΑΚ θα ανοίξει τις πύλες του τον Σεπτέμβριο και πως αναμένεται να συστεγάσει τα 19ο και 24ο δημοτικά σχολεία Ευόσμου. Εκφράζοντας την λύπη του ως εκπαιδευτικός για το κτιριακό πρόβλημα του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Κορδελιού (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για μαθητές με Ειδικές Ικανότητες και Ανάγκες), δήλωσε πως «είναι στοίχημα για το δήμαρχο και για τη διοίκηση να μεταφερθεί στο 19ο δημοτικό σχολείο. Ο εξοπλισμός του σχολείου θα γίνει από την ΚΤΥΠ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τον Ιούνιο δημοπτρατείεται το 25ο 12/θέσιο δημοτικό σχολείο, καθώς στις 9/5/22 εκδόθηκε η οικοδομική άδεια.

Παράλληλα, σημείωσε πως η κατασκευή του 4ου λυκείου Ευόσμου και του 7ου γυμνασίου Ευόσμου άνωθεν του περιφερειακού είναι σε «καλό δρόμο», καθώς οι μελέτες έχουν κατατεθεί. Υπάρχει έγκριση από την Επιτροπή Καταλληλότητας και τώρα βρίσκεται στο υπουργείο Παιδείας ώστε να αποφασιστεί η χρηματοδότηση. 

Μία ακόμη αξιοσημείωτη παρέμβαση που πραγματοποίηθηκε, είναι η αναβάθμιση της ταχύτητας του διαδικτύου στα σχολεία, με σκοποό την βελτίωση της ποιότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας. «Κάναμε σύμβαση με τη Vodafone και αναβαθμίσαμε την ταχύτητα από 24 σε 50 mb, για να μπορούν να λειτουργήσουν καλύτερα οι σχολικές μας μονάδες, διαδικτυακά», εξήγησε ο αντιδήμαρχος. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι καθημερινά εκτελούνται παρεμβάσεις στις Σχολικές Μονάδες, σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Σχολεία με έξυπνα συστήματα, καινούριες αυλές και προσβασιμότητα για όλους

Το επόμενο διάστημα, θα «τρέξουν» νέα προγράμματα αναβάθμισης στα σχολεία, που αναμένεται να βελτιώσουν τις συνθήκες στο σχολικό περιβάλλον και την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα:

  • Πρόγραμμα Τρίτση με χρηματοδότηση ύψους 1.800.000 ευρώ για εγκατάσταση έξυπνων συστημάτων σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
  • Έργα με χρηματοδότηση ύψους 1.800.000 ευρώ από την αντιδημαρχία Αθλητισμού στους αύλειους χώρους των σχολείων (Βρίσκονται στο στάδιο της δημοπράτησης)
  • Ράμπες και τουαλέτες ΑΜΕΑ σε όλες σχεδόν τις σχολικές μονάδες
  • Πρόγραμμα ΣΑΤΑ σχολείων 1.700.000 ευρώ
  • 1ο ΕΠΑΛ-2ο ΕΠΑΛ-ΙΕΚ- ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ-ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ-ΚΠΕ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΞΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ, Συντήρηση (κουφώματα, θερμομόνωση, λάμπες led, υδρορροές, τουαλέτες)

Αισθητή η παρουσία της ΕΛΑΣ μετά τα επεισόδια της Μ. Εβδομάδας – Θέλουμε να «σπάσουμε» το γκέτο

Μιλώντας για τις περιπολίες από τους «Μαύρους Πάνθηρες» που ξεκίνησαν μετά τις τελευταίες σκηνές βίας μεταξύ ανηλίκων που έλαβαν χώρα την Μεγάλη εβδομάδα στο 2ο γυμνάσιο Κορδελιού, ευχαρίστησε την αστυνομία για την άμεση κινητοποίησή της, καθώς από τότε δεν προέκυψαν νέα επεισόδια. «Κάθε μέρα είχε περιπολικό στο 2ο γυμνάσιο για να σπάσουμε αυτό το γκέτο», είπε, σχολιάζοντας πως τα βράδια, το σχολείο γινόταν «στέκι» εξωσχολικών. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, η παρουσία της αστυνομίας παραμένει αισθητή μέχρι και σήμερα, ωστόσο «πρέπει να υπάρχει συνέχεια γιατί έχουμε προβλήματα τα βράδια σε σχολικές μονάδες, έρχονται άτομα και κάνουν καταστροφές».

Δεν είναι δυνατόν 6.000 φοιτητές του ΔΙΠΑΕ να πάνε στις Σέρρες

Ερωτώμενος για το ομόφωνο ψήφισμα που έκδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου κατά της κατάργησης και μεταφοράς τμημάτων του ΔΙΠΑΕ από τη Σίνδο στις Σέρρες, σχολίασε ότι «πήραμε ομόφωνα την απόφαση να στηρίξουμε την μη μεταφορά και να στείλουμε έγγραφο στο γραφείο του Πρωθυπουργού. Δεν είναι δυνατόν 6.000 φοιτητές να φύγουν από το αναβαθμισμένο πανεπιστήμιο της Σίνδου και να πάνε στις Σέρρες». 

«Φεστιβάλ Παιδείας στα Δυτικά 2022» στις 20-21 Ιουνίου

Το «Φεστιβάλ Παιδείας στα Δυτικά 2022», που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 20 Ιουνίου στην πλατεία Ευόσμου και 21 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο Ελευθερίου-Κορδελιού, καλεί μουσικά σχήματα νέων δημοτών να συμμετάσχουν στην μεγαλύτερη γιορτή νεολαίας του δήμου. «Έχει φύγει η πρόσκληση και πιστεύουμε ότι θα έχει καλή συμμετοχή», είπε ο κ. Σταυρίδης, καθώς έχουν ήδη δεχτεί τις πρώτες συμμετοχές. 

Τέλος, ο αντιδήμαρχος Παιδείας έστειλε το δικό του μήνυμα προς τους φετινούς υποψήφιους των πανελληνίων εξετάσεων. «Τα παιδιά έχουν κάνει ένα καλό προγραμματισμό, εύχομαι καταρχάς να έχουν υγεία, να είναι ήρεμα, να επιτύχουν τους στόχους τους και ο δήμος θα είναι κοντά τους», ενώ παράλληλα πρόσθεσε πως η δημοτική βιβλιοθήκη, ενόψει των πανελλαδικών, θα λειτουργεί ως αναγνωστήριο από Δευτέρα μέχρι Κυριακή, για όποιον θέλει να συγκεντρωθεί στο διάβασμά του σε έναν ήσυχο χώρο. 

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Ρίγη συγκίνησης στην επετειακή εκδήλωση για τον ποντιακό Ελληνισμό (pics & vid)