Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στον δήμο Καλαμαριάς – Επισφραγίζεται η δημιουργία του αλιευτικού καταφυγίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: NΤΙΕΓΚΟ ΣΑΕΣ – ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

Την Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα τον Δήμο Καλαμαριάς επισκέφθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβάνιος – Ο δήμαρχος της Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης τον υποδέχτηκε στο δημαρχείο – Κεντρικό θέμα των μεταξύ τους συζητήσεων το σχέδιο για την κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου στη Νέα Κρήνη που αποτελεί εδώ και χρόνια αίτημα των αλιέων της περιοχής.

«Βρίσκομαι εδώ με μεγάλη χαρά στο δημαρχείο Καλαμαριάς για να ανακοινώσουμε την ομαλή εξέλιξη για την κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου στη Κρήνη, ένα έργο το οποίο είναι αίτημα των αλιέων, των κατοικιών, λάλα και των δημοτικών αρχών επί σειρά ετών στο παρελθόν», ανέφερε ο κ. Λιβάνιος μετά το πέρας της συνάντησης του με τον δήμαρχο Καλαμαριάς.

«Προχωρήσαμε σε συνεργασία με τον δήμο στην εκπόνηση ενός πραγματικού και υλοποιήσιμου σχεδιου για το αλιευτικό καταφύγιο», ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και επισήμανε πως «ιδανικά μέσα στην επόμενη διετία» το έργο θα έχει ολοκληρωθεί.

Αξίζει να αναφερθεί πως η δημιουργία αλιευτικού καταφυγίου στην Νέα Κρήνη Καλαμαριάς αποτελεί ένα σημαντικό έργο που ζητούν οι αλιείς από την δεκαετία του 1980.

Οι δηλώσεις του υπουργού κ. Λιβάνιου και του δημάρχου κ. Δαρδαμανέλη μετά το πέρας της συνάντησης:

«Αλιευτικό καταφύγιο» είναι οποιοσδήποτε χώρος κύριος σκοπός του οποίου είναι ο ελλιμενισμός αλιευτικών σκαφών. Η κατασκευή του συγκεκριμένου καταφυγίου στη Νέα Κρήνη κοστολογείται γύρω στα 5 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου του δήμου για τη συνάντηση «με την παρουσία του ο Υπουργός επισφράγισε τη δημιουργία του Αλιευτικού Καταφυγίου, ένα έργο που έμενε στάσιμο πολλές δεκαετίες, και τώρα μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Ήδη ξεκίνησαν οι τροποποιήσεις στις μελέτες, οι οποίες αναμένεται να κατατεθούν αρχές Νοεμβρίου για έγκριση».

Αριστερά ο κ. Δαρδαμανέλης και δεξιά ο κ. Λιβάνιος

«Μέρα χαράς για την Καλαμαρία»

«Μέρα χαράς» για την Καλαμαριά χαρακτήρισε την σημερινή ο κ. Δαρδαμανέλης διαβεβαιώνοντας πως «το αλιευτικό καταφύγιο θα γίνει».

Ανέφερε πως το συγκεκριμένο έργο «είναι ένα από τα πρώτιστα ζητήματα που θέσαμε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και, με χαρά, αντιμετωπιστήκαμε θετικά επί υπουργίας Σπήλιου Λιβάνιου, αυτό πρέπει να το πούμε γιατί πρέπει να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι».

Στα αριστερά ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κουβέλας, στο κέντρο ο δήμαρχος Καλαμαριάς και δίπλα του ο κ. Λιβάνιος

«Είμαστε περήφανοι που υπάρχει στην Καλαμαριά το μοναδικό αυτό κομμάτι πρωτογενούς τομέα και νομίζω ότι και μετά από αυτή την επίσκεψη, όλοι καταλαβαίνουμε πως το Αλιευτικό Καταφύγιο Καλαμαριάς γίνεται και είναι πραγματικότητα. Θέλω να πιστεύω ότι εντατικά θα εργαστούμε ώστε μέχρι το τέλος του 2023 όντως να το εγκαινιάσουμε, να το θέσουμε σε λειτουργία και να το παραδώσουμε στην τοπική μας κοινωνία», κατέληξε ο κ. Δαρδαμανέλης.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν και η Γ.Γ του Δήμου Καλαμαριάς, Ελένη Φύκα, ο υφυπουργός ΥΠ.Α.Τ, Σίμος Κεδίκογλου, οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Κούβελας και Στράτος Σιμόπουλος, ο Γ.Γ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δημήτρης Παπαγιαννίδης και η Γ.Γ του Υπουργείου, Χριστιάνα Καλογήρου, ο ειδικός σύμβουλος του Υπουργού και πρώην Δήμαρχος Νίκος Καραμάνος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς, Δημήτρης Κυρατζής, όλοι οι Αντιδήμαρχοι και όλοι οι εκπρόσωποι των Αλιέων της Καλαμαριάς.

Δείτε επίσης: Ορκίστηκαν Στυλιανίδης – Τουρνάς (pics)

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr