«Ο Ζέρβας ήθελε να ταπεινώσει τους δημ. συμβούλους»

Επίθεση στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, εξαπέλυσε ο Νίκος Ταχιάος με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση των πέντε δημοτικών συμβούλων από την παράταξή του.

Μιλώντας στον Flash Radio 99,4 και στην εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι», ο επικεφαλής της Παράταξης «Θεσσαλονίκη-Υπεύθυνα» τόνισε πως «ο κ. Ζέρβας δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια για σύγκλιση με καμία από τις παρατάξεις, αυτό που προτίμησε ήταν να ταπεινώσει τους νέους συνεργάτες του, ζητώντας τους δημοσίως να δοκιμάσουν την αξιοπρέπειά τους».

Ο κ. Ταχιάος αναφερόμενος στον «Κλεισθένη» τόνισε πως «όταν σου δίνονται δυνατότητες από το νόμο, δεν μπορείς να το πηγαίνεις στα άκρα. Είχα στείλει επιστολή στον κ. Ζέρβα και τον ενημέρωσα πως είμαι στην απόλυτη διαθεσιμότητά του. Μου είπε ότι θα κλείσει έναν κύκλο επαφών και μετά θα επανέλθει, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ταχιάος.

«Το να είσαι αντιδήμαρχος δεν έχει μόνο ένα διαχειριστικό αντικείμενο, σημαίνει ότι έχεις μία ταυτότητα που αναφέρεται σε μία πολιτική αυτοδιοικητική παράταξη, ότι κάτι εκπροσωπείς. Αυτό που έγινε με τον κ. Ζέρβα και την ανεξαρτητοποίηση των πέντε δημοτικών συμβούλων από την παράταξή μου, ήταν ουσιαστικά μία κίνηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης ο οποίος θέλησε δημοσίως να τους ταπεινώσει. Εγώ δεν θα το άντεχα», πρόσθεσε.

“Ενοχλημένος με τον κ. Ζέρβα, αλλά…”

Ο κ. Ταχιάος δεν έκρυψε και την προσωπική του ενόχληση από τη στάση του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης.

“Χθες, ο γιος μου με ρώτησε: ‘Μπαμπά, θα κάνει κάτι ο Ζέρβας;’. Και του απάντησα ”Κοίταξε, όλοι κάτι κάνουν…” Σημασία έχει και πώς το κάνεις και αν έχεις φτάσει στο μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Ας μη βιαζόμαστε. Ούτε εγώ βιάζομαι να βγάλω συμπεράσματα. Προφανώς και είμαι πάρα πολύ ενοχλημένος -ίσως είναι επιεικής ο όρος- από όσα συνέβησαν, αλλά από εκεί και πέρα ας του αφήσουμε χρόνο. Μπορεί στο τέλος το αποτέλεσμα να είναι διαφορετικό απ’ ό,τι εγώ μπορώ να προοιωνήσω”.

Οι εξελίξεις στο θέμα του μετρό

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στον πολύπαθο σταθμό Βενιζέλου του μετρό, καθώς και τη χθεσινή επίσκεψη του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, ο κ. Ταχιάος τόνισε πως «το ζήτημα είναι καθαρά τεχνικό και οικονομικό. Χρειάζεται να γίνει μία ψύχραιμη συζήτηση και να φύγουν τα προσωπικά από τη θέση. Η σύγκρουση Ζέρβα – Μπουτάρη που είχε ως αφορμή το μετρό, δηλητηρίασε τη ζωή της πόλης αλλά και το ίδιο το έργο, το οποίο ξεκίνησε δεκάδες χρόνια πριν και ακόμη και σήμερα σέρνεται».

Παράλληλα, επανέλαβε πως ήταν εκείνος που στην προεκλογική περίοδο πρότεινε να πέσει ξανά στο τραπέζι το θέμα της συζήτησης της κατασκευής του σταθμού Βενιζέλου. «Η προηγούμενη διοίκηση του Μετρό λειτούργησε ως επικοινωνιακός βραχίωνας της προηγούμενης κυβέρνησης», πρόσθεσε ο κ. Ταχιάος.

«Δεν με φοβίζει ένας ιδιωτικός ΟΑΣΘ»

Την πρόταση για έναν «ιδιωτικό ΟΑΣΘ» επισήμανε σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Ταχιάος, ο οποίος τόνισε: «Δεν με φοβίζει η ανάθεση ενός μεγάλου οργανισμού στον ιδιωτικό τομέα».

«Πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε βάθος χρόνου για όλες τις λύσεις», υπογράμμισε ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», ο οποίος χαρακτήρισε την κατάσταση στον ΟΑΣΘ ως «άθλια».