ΟΑΣΘ: Έκκληση σε 12.000 αμελείς παραβάτες να πληρώσουν τα πρόστιμά τους (vid)

Ο ΟΑΣΘ απευθύνει έκκληση στους επιβάτες που έχουν υποβληθεί πρόστιμα για μη επικύρωση εισιτηρίων από το 2017 μέχρι και το 2021, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.

Επικοινωνεί τηλεφωνικά ο ΟΑΣΘ με παραβάτες και τους ενημερώνει για την ή τις οφειλές τους. Παράλληλα, όσοι επιβάτες έχουν αβεβαιότητα σχετικά με το αν έχουν οφειλές από εκκρεμή πρόστιμα στον Οργανισμό, μπορούν να πληροφορηθούν σχετικά καλώντας στο 2310-981274.

«Ο Οργανισμός έχει ξεκινήσει την προσπάθεια από πέρσι για την είσπραξη προστίμων που εκκρεμούν από την τελευταία πενταετία. Η διαδικασία που προβλέπει ο νόμος είναι η αποστολή αυτών στην Εφορία, στην κατά τόπους ΔΟΥ του υπόχρεου για το πρόστιμο. Αυτό σημαίνει ότι ένα πρόστιμο μετατρέπεται από 60 ευρώ σε 300. Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να έρθουν στα γραφεία του Οργανισμού άμεσα, για την εξόφληση αυτών των προστίμων, ώστε να αποφύγουν τις περιπέτειες και την περαιτέρω επιβάρυνση. Υπενθυμίζουμε ότι αποτελεί δέσμια υποχρέωση του Οργανισμού η είσπραξη των προστίμων και κατά συνέπεια η αποστολή τους στην Εφορία. Δηλαδή δεν είναι στη διακριτική μας ευχέρεια, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι από το νόμο να το πράξουμε», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ, καθηγητής Γιώργος Σκόδρας.

Πότε το πρόστιμο μπορεί να φτάσει τα 300 ευρώ 

Ο Διευθυντής Διασφάλισης Εσόδων ΟΑΣΘ Χρήστος Χατζηγεωργίου, εξηγεί ότι ένα πρόστιμο προς τον ΟΑΣΘ το οποίο ανέρχεται στα 60 ευρώ, εφόσον διαβιβαστεί, όπως ορίζει ο νόμος, στις Εφορίες, τότε γίνεται απαιτητό ως Δημόσιο Έσοδο, φθάνοντας στα 300 ευρώ!

«Δεν θέλουμε να συμβεί κάτι τέτοιο. Θέλουμε να δώσουμε μια ακόμη ευκαιρία στους αμελείς παραβάτες, να έρθουν και να τακτοποιήσουν το πρόστιμο», καταλήγει ο κ. Χατζηγεωργίου. Υπενθυμίζεται ότι στους επιβάτες που μετακινούνται χωρίς κόμιστρο επιβάλλεται πρόστιμο στο 60πλάσιο των κανονικών ή μειωμένων (εφόσον τα δικαιούνται) βασικών εισιτηρίων. Επομένως, κάθε πρόστιμο που είχε επιβληθεί μέχρι και τον Μάιο του 2020 όταν το βασικό εισιτήριο κόστιζε 1 ευρώ ανέρχεται σε 60 ευρώ, ενώ από τον Ιούνιο του 2020 και μετά που το βασικό εισιτήριο κοστίζει 0,90 ευρώ, το πρόστιμο ανέρχεται σε 54 ευρώ.

Δείτε επίσης: Κάτω Πατήσια: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για την αυτοκτονία του 12χρονου