Oδηγό ερασιτεχνικής αλιείας με πληροφορίες όπως η επιστημονική ονομασία διαφόρων ειδών, το ελάχιστο επιτρεπόμενο μέγεθος αλίευσης και η περίοδος αναπαραγωγής, συνέταξε η περιβαλλοντική οργάνωση iSea με στόχο να ενημερώσει τους ερασιτέχνες αλιείς για βασικά βιολογικά και οικολογικά χαρακτηριστικά ψαριών που διαβιούν στις ελληνικές θάλασσες.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης, «για πολλά είδη ψαριών στη χώρα μας δεν υπάρχει νομοθεσία που να προβλέπει το ελάχιστο επιτρεπόμενο μέγεθος αλίευσης». «Αυτό», συνεχίζει η ανακοίνωση, «αφήνει μεγάλα περιθώρια ερμηνείας και πρακτικής καθώς και νομικά κενά που ενισχύουν και -στην ουσία αφήνουν στο απυρόβολητο- την καταστροφική δράση του ανθρώπου στην αλιεία, κυρίως επαγγελματική αλλά και ερασιτεχνική».
Σύμφωνα με την iSea, μέσω του οδηγού, που έγινε σε συνεργασία με τον Δρ.Κοινωνικής Λαογραφίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργο Τυρίκο-Εργά και το Πανεπιστήμιο Πατρών, τονίζεται η ανάγκη «για επικαιροποίηση της ελληνικής νομοθεσίας και για μια σύγχρονη και εις βάθος έρευνα στις ελληνικές θάλασσες» καθώς δεν υπάρχει «νομοθετικό πλαίσιο ελάχιστων επιτρεπόμενων μεγεθών αλίευσης για ένα μεγάλο αριθμό ειδών, σημαντικών για την ερασιτεχνική αλλά και την επαγγελματική αλιεία».
Στον οδηγό υπάρχουν επίσης πληροφορίες για τα κυριότερα ξενικά είδη που μπορεί να αλιεύσει κάποιος ερασιτέχνης αλιέας, όπως εάν είναι δηλητηριώδες ή τοξικό και εάν καταναλώνεται ή όχι.