Οκτώ αγωγές κατά των καταπατητών στο ρέμα Χορτατζήδων κατέθεσε η ΕΥΑΘ Παγίων

 Στην κατάθεση οκτώ αγωγών κατά των καταπατητών στο ρέμα Χορτατζήδων στη Θεσσαλονίκη προχώρησε, ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων, η ΕΥΑΘ Παγίων, μετά την ολοκλήρωση των κτηματογραφικών εργασιών.

Όπως διευκρινίζεται σε σημερινή της ανακοίνωση, οι αγωγές κατατέθηκαν προκειμένου να ξεκαθαριστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς και στη συνέχεια, μετά την ένταξη της περιοχής στο ρυμοτομικό σχέδιο Θεσσαλονίκης -το οποίο εκκρεμεί για δεκαετίες- να αποδοθεί αυτή η έκταση, ελεύθερη αποζημιώσεων και καταπατήσεων, στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

propoli

Πρόκειται για έκταση ιδιοκτησίας της ΕΥΑΘ ΠΑΓΙΩΝ, περίπου έξι στρεμμάτων, εντός των οποίων παρανόμως, όπως τονίζεται, σήμερα βρίσκονται ερείπια, κατοικίες και ακάλυπτοι χώροι. Η περιοχή για την οποία κατατέθηκαν οι αγωγές βρίσκεται συγκεκριμένα μεταξύ των οδών Κυριακίδη, Μάτση, Σκουφά και Γ’ Σεπτεμβρίου, στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών.

«Οι ενέργειες αυτές της ΕΥΑΘ ΠΑΓΙΩΝ, στοχεύουν στο να αποφευχθεί η αυθαίρετη καταπάτηση και περιβαλλοντική υποβάθμιση των περικλειόμενων περιοχών», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

©Πηγή: amna.gr

Loading