Ελεύθερος αφέθηκε και ο τελευταίος εκ των 21 κατηγορουμένων που κλήθηκαν να λογοδοτήσουν στην ανακρίτρια Χαλκιδικής για εμπλοκή σε κύκλωμα διαφθοράς, με επίκεντρο τις Πολεοδομίες των δήμων Σιθωνίας και Ν. Προποντίδας.
Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, προϊστάμενος τμήματος έκδοσης αδειών σε Υπηρεσία Δόμησης, αρνήθηκε τις κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζει, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία άδεια που να εκδόθηκε και να αντίκειται στον νόμο. Η αμέσως επόμενη χρηματική εγγύηση, ύψους 100.000 ευρώ, επιβλήθηκε σε υφιστάμενό του, ο οποίος φέρεται να αποδέχθηκε ότι λάμβανε «γρηγορόσημο» για να διεκπεραιώσει υποθέσεις που αφορούσαν νόμιμες ενέργειες.
Η κύρια ανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται, με τους 21 συλληφθέντες να αφήνονται στο σύνολό τους ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ή άνευ όρων. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., οι τιμές για το «γρηγορόσημο» κυμαίνονταν από 250 έως 1.000 ευρώ, με το κόστος για την έγκριση παράνομης κατασκευής ή ενέργειας να ξεκινά από 1.000 ευρώ και να φθάνει έως τις 20.000 ευρώ.
Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν τέσσερις υπάλληλοι Υπηρεσίας και Διευθύνσεων Δόμησης, δύο μέλη του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και 15 ιδιώτες, οι οποίοι αρνήθηκαν τις κακουργηματικές διώξεις. Η δικογραφία περιλαμβάνει άλλα 86 άτομα, μεταξύ των οποίων υπάλληλοι Υπηρεσιών Δόμησης άλλων δήμων, που συνέδραμαν περιστασιακά τη δράση του κυκλώματος.
Η αστυνομική έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο ύστερα από καταγγελίες και έχει ήδη ταυτοποιήσει περισσότερες από 90 περιπτώσεις διαφθοράς. Παράλληλα, η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες προχώρησε στη δέσμευση τραπεζικών θυρίδων και ακινήτων των βασικών κατηγορουμένων για συμμετοχή στο κύκλωμα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ