Ομάδα μαθητών από τη Θεσσαλονίκη στο βάθρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ρομποτικής (vid)

Μία παγκόσμια διάκριση κατάφερε να φέρει για την Ελλάδα η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της Ακαδημίας Ρομποτικής – FutureLab από την Θεσσαλονίκη.

Η ομάδα του Πέτρου Περλαντίδη Παπαδόπουλου που απαρτίζεται από επτά μαθητές ηλικίας 14 έως 16 ετών κατέκτησε την δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη του Robot Game στο FLL Open Greece 2021.

propoli

Στην θέση της βοηθού προπονητή, βρισκόταν η νεότερη coach της διοργάνωσης, η μαθήτρια της Β Λυκείου Ιζόλδη Θεοδωρίδου. Η Ιζόλδη είναι πρώην μέλος της ομάδας που από φέτος λόγω ηλικίας δεν μπόρεσε να αγωνιστεί. Ωστόσο, αυτό που μπόρεσε να κάνει ήταν να καθοδηγήσει και να συνδράμει την ομάδα και να βοηθήσει τους νεαρούς μαθητές να κατακτήσουν την δεύτερη θέση.

Το ρομπότ που σχεδίασαν και κατασκεύσαν οι μαθητές

Το ρομπότ που σχεδίασαν και κατασκεύασαν οι Αθανάσιος Κολέττας, Αλκιβιάδης Πανταζής, Γιώργος Βλαχονάσιος, Γιώργος Ριτζούλης, Δημήτρης Καρτσωνάκης, Ευστράτιος Αρτοποιός και Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος κατάφερε να εκτελέσει άριστα τις αποστολές μιας ειδικά σχεδιασμένης πίστας στον καλύτερο χρόνο συγκεντρώνοντας σκορ 585/600.

Πρωτοπόρος της παγκόσμιας κατάταξης αναδείχτηκε η Τσεχία με σκορ 595/600, ενώ στην τρίτη θέση, μετά την Ελλάδα, ακολουθεί η Γερμανία με 560 βαθμούς.

Δείτε την παρουσίαση του ρομπότ τους που έκαναν οι μαθητές:

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας First Lego League 2021 ολοκληρώθηκε την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021. Περισσότεροι από 2000 μαθητές από όλο τον κόσμο ηλικίας 9 έως 16 ετών διαγωνίστηκαν στον τομέα της Ρομποτικής, της Έρευνας και της Καινοτομίας.

Πιο συγκεκριμένα 200 ομάδες από 115 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, συνδέθηκαν εξ’ αποστάσεως, για πρώτη χρονιά φέτος, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, και παρουσίασαν την δουλειά τους σε κριτές και διαιτητές από όλο τον κόσμο.

Προς τιμή των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 ο Παγκόσμιος διαγωνισμός ρομποτικής FLL διοργανώθηκε για πρώτη φορά φέτος από την Ελλάδα

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: 240.000 ευρώ από το ΥΠΠΟΑ για την αγορά νέων έργων από το MOMus

Loading