Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας: Ενημέρωση και προσφορά αίματος στην πλατεία Αριστοτέλους (pics)

Στην πλατεία Αριστοτέλους πάρκαρε από νωρίς το πρωί, η κινητή μονάδα αιμοληψίας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ με σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την αιμοδοσία, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία σε όσους το θέλουν, να προσφέρουν αίμα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κωνσταντίνα Πλοιαρίδη

«Είμαστε εδώ, σήμερα 14 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας, για να προβάλλουμε τον εθελοντισμό και για να τιμήσουμε τους αιμοδότες», δήλωσε στο politic.gr η Διευθύντρια ΕΣΥ στο Κέντρο Αίματος του ΑΧΕΠΑ Ελλη Ντινοπούλου, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να προσφέρει αίμα και νέος κόσμος, που είναι υγιής και δεν παίρνει φάρμακα.

Σύμφωνα με την κα. Ντινοπούλου, «το 65-70% των αναγκών μας καλύπτεται από εθελοντικό αίμα και στόχος δικός μας και του ΠΟΥ είναι να έχουμε 100% κάλυψη από εθελοντικό αίμα, γιατί είναι σαφώς πιο ασφαλές. Ζητούμενο είναι να υπάρχει ανιδιοτελής προφορά».

Η Κινητή Μονάδα θα βρίσκεται στην πλατεία Αριστοτελους μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι. Τη δράση συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) και τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος», ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειο, Ιπποκράτειο και «Γ. Παπανικολάου», στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αιμοδοσίας.

Δείτε εικόνες από το σημείο:

Δείτε επίσης: Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για 48χρονο για βιασμό 22χρονης