Στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα μπαίνουν πιστοποιητικά εμβολιασμού που προσκομίστηκαν από εργαζόμενους του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα αυτό που ερευνάται είναι εάν πρόκειται για ψευδή πιστοποιητικά.
Με βάση δημοσιεύματα που προηγήθηκαν, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα για να διερευνηθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης.
Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, από τη διοίκηση του νοσοκομείου ελέγχονται ως ύποπτα περί τα είκοσι πιστοποιητικά εμβολιασμού, που φέρεται να εκδόθηκαν από Κέντρο Υγείας της δυτικής Θεσσαλονίκης, τη στιγμή που στο «Παπανικολάου» λειτουργούσε έως τα μεσάνυχτα εμβολιαστικό κέντρο.
Ανάμεσα σ’ αυτές τις περιπτώσεις περιλαμβάνονται – κατά τα δημοσιεύματα – πιστοποιητικά που εξέδωσαν υγειονομικοί του νοσοκομείου, οι οποίοι μέχρι πρόσφατα φέρεται να είχαν ακραία αντιεμβολιαστική ρητορική.
Ακόμη, ελέγχεται περίπτωση εργαζόμενου, που τον έναν μήνα παρουσίασε πιστοποιητικό νόσησης και τον επόμενο πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Υπό αυτές τις συνθήκες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει από την αστυνομία προκαταρκτική εξέταση.
- Πυρκαγιά σε εργοστάσιο στα Μέγαρα: Υπό μερικό έλεγχο
- Αίθριος καιρός με τοπικές βροχές και άνοδο της θερμοκρασίας – Πού αναμένονται 38άρια
- ΟΗΕ: Η Ελλάδα καταδικάζει την επίθεση στον ελληνορθόδοξο ναό στη Δαμασκό
- Εγκαίνια του νέου κέντρου κράτησης μεταναστών στη Φλόριντα από τον Ντόναλντ Τραμπ
- Σήμα κινδύνου για πέντε ελληνικές πόλεις παγκόσμιας κληρονομιάς
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr