Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας – Νέος πρόεδρος ο Θεόδωρος Μητράκας

Οι σημερινές εκλογές του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας ανέδειξαν ως νέο πρόεδρο τον Θεόδωρο Μητράκα

Ο κ. Μητράκας θα διαδαχθεί τον Βενιαμίν Καρακωστάνογλου. Ο νέος πρόεδρος προτάθηκε από τη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενώ η αντιπολίτεσυη πρότεινε τη συνέχιση της θητείας του αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, Μανόλη Λαμτζίδη (παράταξη «Κοιτάμε Μπροστά») και του γραμματέα Χρήστου Τζιουβάρα (παράταξη «Πράξεις για τη Μακεδονία»).
Το νέο Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου υπερψήφισαν 58 περιφερειακοί σύμβουλοι από έξι περιφερειακές παρατάξεις, ενώ της ψηφοφορίας απείχαν τέσσερις παρατάξεις: η «Λαϊκή Συσπείρωση», η «Πρώτη Δύναμη για τη Μακεδονία», η «Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία» και η «ΑΝΤΑΡΣΙΑ».

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τον απερχόμενο πρόεδρο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, καθώς «κατάφερε κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες να αμβλύνει τις αντιθέσεις, να προάγει το διάλογο και να ανοίξει το Περιφερειακό Συμβούλιο σε πολίτες, φορείς και συλλογικότητες» Αφού συνεχάρη τον κ. Μητράκα είπε για αυτόν «περιμένουμε να είναι ένας αποτελεσματικός και συναινετικός Πρόεδρος, που θα συμβάλλει στην προώθηση του διαλόγου, στην ανάδειξη των ζητημάτων της Κεντρικής Μακεδονίας και στην πιστή τήρηση της δημοκρατικότητας και της νομιμότητας των διαδικασιών του ανώτατου συλλογικού οργάνου της αυτοδιοίκησης στην Κεντρική Μακεδονία».

Ο. Μητράκας δεσμεύτηκε πως θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ελπίζοντας όπως είπε «να συνεργαστούμε όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου την επόμενη διετία με υπευθυνότητα», ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Καρακωστάνογλου είπε πως θα συνεχίσει να συμβάλλει και να στηρίζει «το σημαντικό έργο της διοίκησης της Περιφέρειας».  

Δείτε επίσης: Δήμος Θεσσαλονίκης: Εκλέχθηκε το νέο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου