“Πρεμιέρα” για το 41ο Φεστιβάλ Βιβλίου στη Νέα Παραλία (pics & vid)

Έτοιμο να υποδεχτεί τους λάτρεις του βιβλίου είναι το 41ο Φεστιβάλ Βιβλίου που φιλοξενείται στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Παναγιωτίδης

Οι πάγκοι έχουν στηθεί και τα βιβλία είναι τοποθετημένα στις θέσεις τους, ενώ αυτή τη χρονιά, σύμμαχος είναι και ο καιρός.

Τα περίπτερα ξεκινούν από το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και φτάνουν μέχρι το Άγαλμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Από σήμερα, Παρασκευή 24 Ιουνίου και έως τις 10 Ιουλίου ο χώρος της παραλίας του Λευκού Πύργου και κατά μήκος μέχρι τη Στάση Στρατηγείου με τα χιλιάδες βιβλία στα περίπτερα των εκθετών θα δημιουργήσουν μια μαγική εικόνα, η οποία και με τη συντροφιά της θαλάσσιας αύρας θα αποζημιώνει καθημερινά τον πιο μικρό έως και τον μεγαλύτερο φίλο του, που θα προτιμήσει να ενημερωθεί και να προμηθευτεί τα βιβλία του.

Όλο αυτό το διάστημα από τις 7 το απόγευμα και έως τις 11.00 το βράδυ οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την ελληνική βιβλιοπαραγωγή με νέες κυκλοφορίες βιβλίων αλλά και παλαιότερες και να παίρνουν μέρος σε διάφορα χάπενινγκ-διαγωνισμούς.

Επίσης να επικοινωνήσουν με συγγραφείς στα περίπτερα των εκθετών που θα βρίσκονται καθημερινά και θα υπογράφουν τα βιβλία τους, ενώ θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα γίνονται στο χώρο των εκδηλώσεων μπροστά στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Όπως φαίνεται στο βίντεο και στις φωτογραφίες του politic.gr, ήδη έχει μαζευτεί πλήθος κόσμου που σταματάει μπορστά από τα περίπτερα των εκδοτικών οίκων.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Ξεκινά σήμερα το 41ο Φεστιβάλ Βιβλίου στη Νέα Παραλία