Προμαχώνας: Νέα μέτρα για τη διευκόλυνση των ταξιδιωτών

Στόχος η αποσυμφόρηση του τελωνειακού σταθμού του Προμαχώνα και η ταχύτερη διέλευση των αυτοκινήτων – Τα μέτρα θα τα ανακοινώσει τις προσεχείς μέρες ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής

«Είναι λογικό να υπάρχουν καθυστερήσεις όταν σε καθημερινή βάση διέρχονται περί τα 5.000 οχήματα (εκτός των λεωφορείων), και σε όλους τους επιβαίνοντες πρέπει να γίνει έλεγχος των υγειονομικών εγγράφων τους, ενώ σε κάποιους γίνονται και δειγματοληπτικά τεστ» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σπυρόπουλος.

Νέα διόδια

Η δημιουργία νέων διόδων για την είσοδο των αυτοκινήτων στη χώρα μας, θα πραγματοποιηθεί σε μια προσπάθεια για να γίνεται πιο γρήγορα ο απαιτούμενος έλεγχος των ταξιδιωτικών και υγειονομικών εγγράφων όλων των επιβατών.

Ανθρώπινο δυναμικό

Εκτός από την εγκατάσταση νέων διοδίων, αναμένεται να αυξηθεί και η αστυνομική δύναμη στον τελωνειακό σταθμό, κατά είκοσι τουλάχιστον άτομα, που θα επιφορτιστούν με τον έλεγχο των αυτοκινήτων.

Από νωρίς σήμερα το πρωί παρατηρείται ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση των αυτοκινήτων λόγω του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος που είναι αργία και για τη γειτονική χώρα.

Δείτε επίσης: Π.Κ.Μ.: Εργασίες συντήρησης στην Επαρχιακή Οδό 23 από 22 έως 25 Ιουνίου

 

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ