Πρύτανης ΑΠΘ: «Σχεδόν έτοιμη η μελέτη “περιφρούρησης” από την πλευρά του ΑΧΕΠΑ»

Πρύτανης ΑΠΘ: «Σχεδόν έτοιμη η μελέτη “περιφρούρησης” από την πλευρά του ΑΧΕΠΑ»

Όσον αφορά στα επεισόδια των τελευταίων ημερών εντός του Πανεπιστημίου ο πρύτανης τόνισε ότι το θέμα δεν είναι η δημιουργία της βιβλιοθήκης αλλά η παρουσία της αστυνομίας.

«Έχουμε εκπονήσει στο πλαίσιο της ασφάλειας του Πανεπιστημίου, όπως ορίζει ο νόμος, κάτι, το οποίο θα αναπτυχθεί το επόμενο διάστημα για τη μεριά του ΑΧΕΠΑ. Θα πρέπει να είμαστε σε συνεργασία με την πολιτεία γιατί υπάρχει το νοσοκομείο. Η μελέτη ωστόσο είναι σχεδόν έτοιμη», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Radio North 98 ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, ερωτηθείς αν προβλέπεται ένα είδος περίφραξης του πανεπιστημιακού χώρου από την πλευρά του νοσοκομείου.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Όσον αφορά στα επεισόδια των τελευταίων ημερών εντός του Πανεπιστημίου ο πρύτανης τόνισε ότι το θέμα δεν είναι η δημιουργία της βιβλιοθήκης αλλά η παρουσία της αστυνομίας. Διευκρίνισε ωστόσο ότι προφανώς υπάρχει λόγος. «Σ’ αυτό το σημείο θέλω να πω το εξής: γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα δεν υπήρχε αστυνομία στο campus; Θεωρεί κανένας, πάλι με την απλή λογική, ότι ένα πρωί ξύπνησε η αστυνομία και είπε δεν έχω τι να κάνω σήμερα, πάμε στο campus; Είναι προφανές ότι κανείς μας δεν θέλει να έχει αστυνομία στο campus. Είναι προφανές ότι αν έχουμε την αυτοσυγκράτηση, που είπα, να λύνουμε τα θέματά μας μεταξύ μας», δήλωσε.

Κληθείς να σχολιάσει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, σημείωσε πως είναι προφανές ότι «η πλειοψηφία των άρθρων είχαν συζητηθεί σε προηγούμενες συνόδους πρυτάνεων και είχαμε εκφραστεί θετικά. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα νομοσχέδιο όπου υπάρχουν σημεία που θα πρέπει να συζητήσουμε και να βρούμε και άλλα σημεία που είναι εκ των ουκ άνευ για παράδειγμα να συζητάμε για το εσωτερικό Erasmus, τα διπλά πτυχία και τις αξιολογήσει μελών ΔΕΠ. Φυσικά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πρέπει να βαυκαλιζόμαστε ότι κάτι περίεργο συμβαίνει στις εκλογές. Η μεγαλύτερη πλειοψηφία σχετίζεται με νέους επιστήμονες με πολύ δυνατά βιογραφικά».

Τέλος, σχετικά με τα σενάρια που μιλούσαν το τελευταίο διάστημα για κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων ξεκαθάρισε ότι «οι φοιτητικοί σύλλογοι είναι ανεξάρτητοι από το Πανεπιστήμιο. Άρα το τι θα κάνει ο κάθε σύλλογος είναι δικαίωμά του και προφανώς δεν καταργούνται οι φοιτητικές παρατάξεις. Οι φοιτητικές παρατάξεις παραμένουν στους φοιτητικούς συλλόγους. Το ενιαίο ψηφοδέλτιο αφορά στην εκπροσώπηση των φοιτητών στα όργανα διοίκησης και όπου χρειάζεται φοιτητική παρέμβαση σε θέματα ακαδημαϊκά. Οι παρατάξεις θα υπάρχουν και θα εκφράζονται μέσω των φοιτητικών συλλόγων».

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο ξανά ο φοιτητής που τραυματίστηκε από τα ΜΑΤ στα επεισόδια του ΑΠΘ

Loading

Play