Ρεπορτάζ politic.gr: Κλειστό το ΚΕΠ Ευόσμου λόγω έξωσης – Τι υποστηρίζει ο δήμος – Μεταφορά σε νέα στέγη

Δικαστικός Επιμελητής «σφράγισε» σήμερα το κεντρικό ΚΕΠ του Ευόσμου στην οδό Ολυμπιάδος, λόγω έξωσης στην οποία προχώρησε ο ιδιοκτήτης του ακινήτου – Τι υποστηρίζει ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και αναπληρωτής δημάρχου, Κώστας Σωτηράκης.

Το πρωί της Τρίτης, δικαστικός επιμελητής επισκέφθηκε το Δημαρχείο Ευόσμου και ζήτησε από τους εργαζόμενους να αποχωρήσουν παίρνοντας μόνο τα προσωπικά τους αντικείμενα, ενώ στη συνέχεια άλλαξε τις κλειδαριές και όλα αυτά μπροστά σε 10 – 15 πολίτες που περίμεναν να εξυπηρετηθούν. Χωρίς να έχουν επιλογή, έκπληκτοι αποχώρισαν από το ΚΕΠ οι πολίτες μαζί με τους εργαζόμενους του δήμου.

Το politic.gr επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, Κώστα Σωτηράκη ο οποίος επιβεβαίωσε την εγκυρότητα της είδησης και δήλωσε πως ο δήμος γνώριζε από πριν τι επρόκειτο να συμβεί. Η επίσκεψη του Δικαστικού Επιμελητή δεν ήταν απρόσμενη, καθώς είχε ενημερώσει ότι θα προβεί στην απόφαση που έχει από τον πελάτη του και τον δικηγόρο για έξωση του δήμου από το κτίριο.

Τι είχε προηγηθεί

Ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου πέρσι το καλοκαίρι συμφώνησε στην αύξηση που ζητούσε ο ιδιοκτήτης διότι η διαφορά δεν ήταν μεγάλη, όμως η Περιφέρεια απέρριψε το αίτημα και έτσι ο ιδιοκτήτης μη δεχόμενος την απόφαση προχώρησε σε έξωση.

Ο κ Σωτηράκης μιλώντας στο politic.gr αναφέρει το εξής: «Πριν από ένα χρόνο πήγαμε σε διαπραγματεύσεις για ανανέωση του συμβολαίου με τον ιδιοκτήτη ο οποίος ζήτησε αύξηση του ενοικίου. Η πρώτη Τριμελής Επιτροπή εκτίμησε πως το ανώτατο ποσό θα είναι 960 ευρώ και όχι 1080 που ζητούσε ο ιδιοκτήτης. Στη συνέχεια το αίτημα πέρασε στη δεύτερη Επιτροπή η οποία δέχτηκε το αίτημα του ιδιοκτήτη με το σκεπτικό ότι η χρηματική διαφορά είναι μικρή και εάν θα πηγαίναμε σε όλο οίκημα θα θέλαμε τουλάχιστον 20.000 με 25.000 ευρώ για τη μεταφορά. Από εκεί και έπειτα στείλαμε το αίτημα στη Περιφέρεια η οποία μας το έστειλε πίσω και μας είπε ότι η Επιτροπή Διαγωνισμού δεν μπόρεσε να ανεβάσει το τίμημα και πρότεινε να πάμε στην άποψη που είχε η προηγούμενη Επιτροπή του Δήμου μας δηλαδή με ανώτατο ποσό ενοικίου 960. Πήραμε τις διαβεβαιώσεις λέγοντας τους ότι η διαφορά δεν είναι τρελή και υποστηρίξαμε πως η μετακόμιση θα είχε πολύ μεγαλύτερο κόστος, όμως δεν το δεχτήκανε».

Νέα στέγη για το ΚΕΠ Ευόσμου

Σε νέο κτήριο θα στεγαστεί μετά από δύο μήνες το ΚΕΠ Ευόσμου, αφότου περάσει και η παράταση που πήρε σήμερα μετά από συμφωνία του δημάρχου και του ιδιοκτήτη του ακινήτου στο οποίο στεγάζεται σήμερα.

«Από τότε, και μετά από έγκριση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης πήραμε απόφαση να μεταφέρουμε τα ΚΕΠ στην παλιά πολεοδομία στο κέντρο του Ευόσμου. Είχαμε τις εγκρίσεις από το υπουργείο, δηλαδή ότι το κτήριο πληρούσε τις προϋποθέσεις για να γίνει ΚΕΠ, αλλά δεν προλάβαμε να μεταφερθούμε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού», τόνισε ο κ Σωτηράκης.

«Τόσο καιρό είμασταν έκθετοι διότι δεν είχαμε κάνει ανανέωση του συμβολαίου όμως τώρα καταφέραμε να πάρουμε διορία 2 μηνών μετά από συνεννόηση των δικηγόρων με τον Δήμαρχο με στόχο να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία της μεταφοράς» προσθέτει.

Σύμφωνα με τον ίδιο το ΚΕΠ θα λειτουργήσει κανονικά από αύριο χωρίς κανένα πρόβλημα και οι πολίτες θα μπορούνε να εξυπηρετούνται κανονικά μέχρι την επίσημη μεταφορά του ΚΕΠ στο νέο κτίριο.

Μάλιστα, ο αντιδήμαρχος τόνισε πως τον Μάρτιο του 2021 πληρώθηκαν όλα τα ενοίκια για το 2020. «Άλλωστε, εξ’αρχής ήταν γνωστό πως τα ενοίκια θα καταβάλλονται ανά έξι μήνες», γνωστοποίησε ο ίδιος, σημειώνοντας πως για το 2021 δεν κατεβλήθη κάποιο ενοίκιο.

Δείτε επίσης: Οικονόμου: «Η κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί τίποτα» (vid)

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr