Σε λειτουργία η κινητή ιατρική μονάδα στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας για τον κορονοϊό

Σε λειτουργία η κινητή ιατρική μονάδα στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας για τον κορονοϊό

   Ξεκίνησε, σήμερα το πρωί, η λειτουργία της κινητής ιατρικής μονάδας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που εγκαταστάθηκε τις προηγούμενες μέρες στον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί ο σχεδιασμός του νοσηλευτικού ιδρύματος γα την αντιμετώπιση των πιθανών κρουσμάτων του κορονοϊού.

   Η κινητή ιατρική ομάδα, που είχε αγοραστεί προ ετών από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καβάλας μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος και τα τελευταία χρόνια βρισκόταν παροπλισμένη στο νοσοκομείο Κομοτηνής, ζητήθηκε από τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας (ΓΝΚ) προκειμένου να λειτουργήσει ως χώρος εξέτασης ύποπτων κρουσμάτων, προτού αυτά χρειαστεί να εισέλθουν στο εσωτερικό του νοσοκομείου.

   Όπως εξήγησε ο διοικητής του ΓΝΚ Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης, «εντός της κινητής ιατρικής μονάδας θα γίνεται μια δεύτερη διαλογή (η πρώτη γίνεται στην εξωτερική πύλη του νοσοκομείου, όπου θερμομετρούνται όσοι εισέρχονται σε αυτό), κατά την οποία περιστατικά που είναι εμπύρετα θα δίνουν ένα σύντομο ιστορικό στους γιατρούς. Στη συνέχεια, θα οδηγούνται από τους γιατρούς στην αντίστοιχη κλινική του νοσοκομείου προκειμένου να νοσηλευτούν».

   Επίσης, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού που τέθηκε ήδη σε εφαρμογή για την αντιμετώπιση των πιθανών κρουσμάτων του κορονοϊού, η διοίκηση του ΓΝΚ εκκένωσε ολόκληρο τον πέμπτο όροφο του νοσηλευτικού ιδρύματος, όπου στεγάζονταν η ουρολογική κλινική και η Α’ χειρουργική κλινική, ώστε να είναι σε απόλυτη ετοιμότητα, αν χρειαστεί να νοσηλευτεί στα δωμάτια εκείνα μεγάλος αριθμός νοσούντων από το νέο ιό.

   Στο μεταξύ, με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν και όλες οι απαραίτητες εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου εντός του ΓΝΚ προκειμένου να ξεκινήσει από αύριο -ή το αργότερο τη Δευτέρα- η λειτουργία του εργαστηρίου, που μπορεί να διενεργεί τεστ για τον κορονοϊό και θα δέχεται τα δείγματα αίματος πιθανών κρουσμάτων που μέχρι σήμερα πήγαιναν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Σε επίπεδο Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το ΓΝΚ και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης θα έχουν τη δυνατότητα διενέργειας αυτων των τεστ.

Βασίλης Λωλίδης

©Πηγή: amna.gr

Loading

Play