Σέρρες: Στρατηγική για περισσότερες από 50.000 επισκέψεις στο πρώτο Θεματικό Πάρκο «Εργοστάσιο Παγωτού»

Σέρρες: Στρατηγική για περισσότερες από 50.000 επισκέψεις στο πρώτο Θεματικό Πάρκο «Εργοστάσιο Παγωτού»

Περισσότεροι από 25.000 επισκέπτες, όλων των ηλικιών, «ταξίδεψαν» το τελευταίο πεντάμηνο στο μακρινό 1954 και περπατώντας στην παλιά πλατεία της πόλης των Σερρών «ανακάλυψαν» το παραδοσιακό γαλακτοπωλείο της Κρι Κρι, όπου το παγωτό ρέει άφθονα, ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους. Από εκείνο το πρώτο μικρό μαγαζάκι, οι επισκέπτες του «Εργοστασίου Παγωτού» της γαλακτοβιομηχανίας διέσχισαν έναν ειδικά σχεδιασμένο χώρο 2.000 τ.μ., με τη βοήθεια του ξεναγού τζελίνο, και Μυήθηκαν στον μαγευτικό κόσμο του παγωτού και την ιστορία του.

Το «Εργοστάσιο Παγωτού» είναι ένα μοναδικό Θεματικό Πάρκο και μουσείο, που συνδυάζει την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία με στόχο να παρουσιάσει τη γνώση με τον πιο εντυπωσιακό και πολύχρωμο τρόπο. Η περιήγηση προσφέρει μία ξεχωριστή και εξαιρετικά νοστιμιά εμπειρία για τους επισκέπτες όλων των ηλικιών.

«Ο στόχος μας για την επόμενη σεζόν είναι να υπερβούμε τις 50.000 επισκέψεις από όλη την Ελλάδα», τονίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της γαλακτοβιομηχανίας, Παναγιώτης Τσινάβος, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενημερώνοντας τους λάτρεις του παγωτού ότι το Θεματικό Πάρκο θα παραμείνει κλειστό για τον Αύγουστο και θα ανοίξει ξανά τις πύλες του στις 17 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το αρμόδιο τμήμα της γαλακτοβιομηχανίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πάνω από 25.000 άτομα επισκέφθηκαν το «Εργοστάσιο Παγωτού» στους πρώτους πέντε μήνες λειτουργίας του – άνοιξε για το κοινό στις 12 Μαρτίου εφέτος – με το 70% των επισκεπτών να αφορά σε οργανωμένες επισκέψεις μαθητών και το 30% σε οικογένειες και μεμονωμένους λάτρεις του παγωτού. Αναφέρεται ότι το 40% των επισκεπτών προήλθε από τον Νομό Σερρών και το 60% από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Πώς προέκυψε η δημιουργία του Εργοστασίου Παγωτού – Τι θα δει ο επισκέπτης

«Η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας ήθελε να γιορτάσει τα 70 χρόνια της προσφέροντας ένα δώρο στην ελληνική κοινωνία, κι έτσι γεννήθηκε η ιδέα για την ίδρυση του θεματικού πάρκου «Εργοστάσιο Παγωτού»», επισημαίνει ο κ. Τσινάβος. Υπογραμμίζει ότι σκοπός είναι να επισκέπτονται το πάρκο χιλιάδες επισκέπτες, οικογένειες και μαθητές από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, με την προοπτική να διαδοθεί η ιστορία του ελληνικού παγωτού στις επόμενες γενιές.

Το «Εργοστάσιο Παγωτού», μία επένδυση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, αποτελεί ένα βιωματικό πάρκο και μουσείο και είναι εγκατεστημένο σε έναν ειδικά σχεδιασμένο χώρο 2.000 τ.μ., μέρος ενός σύγχρονου βιομηχανικού περιβάλλοντος. Βρίσκεται δίπλα στις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας, στο 3ο χλμ Σερρών – Δράμας. Εκεί, οι επισκέπτες ξεναγούνται σε πέντε διαφορετικούς χώρους, «ταξιδεύοντας» στον χρόνο και ανακαλύπτοντας τα «μυστικά» του παγωτού, την ιστορία του, καθώς και την εξέλιξή του, ενώ στο τέλος έχουν τη δυνατότητα να παρασκευάσουν και να δοκιμάσουν τη δική τους αγαπημένη γεύση στο εργαστήριο παγωτού.

Στην πρώτη αίθουσα, οι επισκέπτες του Θεματικού Πάρκου μεταφέρονται πίσω στο 1954 και στην παλιά πλατεία της πόλης των Σερρών, όπου ιδρύθηκε το πρώτο παραδοσιακό γαλακτοπωλείο. Στη δεύτερη αίθουσα, οι επισκέπτες γνωρίζουν την Κερκίνη, τη λίμνη-σύμβολο της φύσης και της αγνότητας των πρώτων υλών της γαλακτοβιομηχανίας, και στη συνέχεια περιηγούνται στα 70 χρόνια της ιστορίας της μέσα από ένα χρονολόγιο ενός διαφορετικού μουσείου.

Στην τέταρτη αίθουσα, οι επισκέπτες «ανακαλύπτουν» με παραστατικό τρόπο τα «μυστικά» του παγωτού, την παραγωγική διαδικασία και τα στάδια που καλύπτει προτού φτάσει στο τελικό του προορισμό, δηλαδή στα ψυγεία. Στη συνέχεια, μικροί και μεγάλοι μεταφέρονται σε μια γευστική περιοχή, γεμάτη εκπλήξεις και ευκαιρίες παιχνιδιού καθώς και φωτογραφίας.

Για την ολοκλήρωση της εμπειρίας, οι υπεύθυνοι της Κρι Κρι προσφέρουν το καλύτερο εργαστήριο. Μικροί και μεγάλοι έχουν τη δυνατότητα να «ξεδιπλώσουν» τη φαντασία τους, παρασκευάζοντας και απολαμβάνοντας την αγαπημένη τους γεύση παγωτού.

«Αυτή είναι η κορύφωση της επίσκεψης για τους λάτρεις του παγωτού», επισημαίνουν οι εκπρόσωποι της εταιρείας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζοντας πως δεκάδες γευστικά και ιδιαίτερα «διακοσμητικά» στοιχεία – πολύχρωμες τρούφες, νόστιμες σοκολάτες και σιρόπια γεύσεων – είναι διαθέσιμα στους μεγάλους πάγκους, περιμένοντας τους νέους ice-cream Master Chefs να δημιουργήσουν και να απολαύσουν τις μοναδικές παγωτές τους!

Οι ώρες λειτουργίας του Εργοστασίου Παγωτού είναι Τρίτη – Παρασκευή 09.00 – 14.00, Σάββατο 11.00 – 16.00, ενώ είναι κλειστό την Κυριακή και Δευτέρα. Η τελευταία είσοδος πραγματοποιείται μία ώρα πριν από το κλείσιμο και η διάρκεια της ξενάγησης είναι περίπου μία ώρα.

Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στην ιστοσελίδα της γαλακτοβιομηχανίας Κρι Κρι, σχεδιασμένη ειδικά για το Θεματικό Πάρκο, στη διεύθυνση https://icecreamfactory.gr/

*Οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Κρι Κρι.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading