«Στόχος της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη είναι ο τουρισμός να αποτελέσει δύναμη φυγής προς τα μπρος, δύναμη εξωστρέφειας για την πατρίδα μας, προσέλκυσης επενδύσεων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, στέρεο πυλώνα περιφερειακής ανάπτυξης και δύναμη επανεκκίνησης της οικονομίας μας», τόνισε ο ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας στο 5ο συνέδριο τουρισμού στη Θεσσαλονίκη.
Την αισιοδοξία και την προσμονή που δημιουργούν «όλοι οι πρώιμοι δείκτες» για ένα «δυναμικό καλοκαίρι» σε ότι αφορά τον τουριστικό κλάδο, εξέφρασε Σταύρος Καλαφάτης.
«Η νέα κανονικότητα που ανοίγει μπροστά μας θα έχει προμετωπίδα ουσιαστικά τον τουρισμό» είπε ο κ. Καλαφάτης και πρόσθεσε: «Η στρατηγική που επέλεξε ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης και εφάρμοσε η κυβέρνηση για την προστασία της δημόσιας υγείας στη διάρκεια της πανδημίας, δημιούργησε προστιθέμενη αξία στη χώρα και αναβάθμισε το brand name Ελλάδα. Όλες οι ενδείξεις και τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα συνηγορούν ότι θα έχουμε ένα δυναμικό καλοκαίρι, με ρεκόρ αφίξεων και εσόδων στον τουρισμό. Όλοι οι πρώιμοι δείκτες είναι ενθαρρυντικοί, έως εξαιρετικά ενθαρρυντικοί, θα έλεγα».
Αναφέρθηκε στις προβλέψεις της Eurobank για τη δυνατότητα φέτος 20,7 εκατ. ταξιδιωτικών αφίξεων με 15 δισ. έσοδα, στα θετικά μηνύματα από τις προκρατήσεις επισκεπτών από τα Βαλκάνια και στη Χαλκιδική και επίσης τις προσδοκίες από τον οδικό τουρισμό και πρόσθεσε:
«Προσβλέπουμε να βελτιώσουμε πολύ σύντομα, να ξεκινήσει η δύσκολη προσπάθεια της διαμόρφωσης νέων σύγχρονων πυλών εισόδων της χώρας μας, που τόσο έχει ανάγκη». Υπογράμμισε, επίσης, στη «δυναμική αύξηση» της κρουαζιέρας, που ανακοίνωσε ο ΟΛΘ, την ένταξη της πόλης στο δίκτυο γαστρονομίας της UNESCO, που αναδεικνύει τη δυνατότητα της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδας και πρόσθεσε: «Ευελπιστούμε ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι εξαιρετικά προσοδοφόρο και για την πόλη μας και για τη Μακεδονία και τη Θράκη, αλλά και γενικότερα για την ελληνική οικονομία για τους επαγγελματίες και για τους χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού» ανέφερε ο κ. Καλαφάτης και πρόσθεσε: «Στόχος της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη είναι ο τουρισμός να αποτελέσει δύναμη φυγής προς τα μπρος, δύναμη εξωστρέφειας για την πατρίδα μας, προσέλκυσης επενδύσεων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, στέρεο πυλώνα περιφερειακής ανάπτυξης και δύναμη επανεκκίνησης της οικονομίας μας».
- Μητσοτάκης: Πρωτογενές πλεόνασμα 2 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο, ενώ ο στόχος ήταν 1,4 δισ.
- Υδρογονάνθρακες: Προτάσεις από τη Chevron και συγκρατημένες τοποθετήσεις από την ExxonMobil
- Φραντσέσκο Φορτουνάτο: Νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 5χλμ βάδην
- Νέα εξέλιξη στη Euroleague: Ο Τόμας στο στόχαστρο της Ζαλγκίρις μετά την αποχώρηση του Γουόκερ
- Κασσελάκης: Προτείνει δημοψήφισμα για τη ΔΕΘ σχετικά με τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου