Στ. Καλαφάτης: Συνάντηση με τον γενικό πρόξενο της Ουκρανίας

«Είμαστε με το δίκιο απέναντι στο άδικο», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε, σήμερα, στο Διοικητήριο με τον γενικό πρόξενο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη Βαντίμ Σαμπλούκ (Vadym Sabluk)

«Είχα την ευκαιρία σήμερα να υποδεχθώ -για δεύτερη φορά, μετά τη ρωσική εισβολή στη χώρα του- τον Γενικό Πρόξενο της Ουκρανίας στην πόλη μας, τον κ. Βαντίμ Σαμπλούκ. Η Ελλάδα -με αποφάσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης- βρίσκεται σταθερά και έμπρακτα στο πλευρό του ηρωικά μαχόμενου ουκρανικού λαού. Και βέβαια δίπλα στην εκεί περήφανη ελληνική Ομογένεια», ανέφερε ο κ. Καλαφάτης και πρόσθεσε: «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από την ολική καταστροφή που προκαλούν οι εισβολείς σε πόλεις και χωριά. Είμαστε συγκλονισμένοι από τις φρικαλεότητες που διαπράττονται και τις δολοφονίες αμάχων. Είμαστε με το δίκιο απέναντι στο άδικο. Με την ελευθερία απέναντι στον επεκτατισμό και τον αναθεωρητισμό. Σταθεροί στις αρχές και τις αξίες του ελεύθερου κόσμου».

propoli

Η Ελλάδα, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, συνεχίζει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία, ενώ παράλληλα υποδέχεται πρόσφυγες, που ήδη ξεπερνούν τις 19.000, μεταξύ των οποίων περίπου 5600 ανήλικοι, διευκολύνει στην εύρεση εργασίας, παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φροντίζει ώστε τα προσφυγόπουλα να μπουν στα ελληνικά σχολεία. «Και αυτό έχει ήδη, γίνει για 444 από αυτά», σημείωσε ο κ. Καλαφάτης.

Δείτε επίσης: Στ. Καλαφάτης: Καμία απολύτως καθυστέρηση στο νέο γήπεδο της Τούμπας

Loading