Στ. Πέτσας: «Η κυβέρνηση εξέδωσε συμπληρωματική ΚΑΠ ύψους 107 εκατομμυρίων ευρώ»

«Θα βοηθήσει σημαντικά τους δήμους να αντιμετωπίσουν όλες τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις που έχουν το επόμενο χρονικό διάστημα ανέφερε ο κ. Πέτσας 

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας βρέθηκε στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ το οποίο λαμβάνει χώρα στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη. 

Αρχικά ο κ. Πέτσας είπε ότι: 

«Σήμερα η κυβέρνηση προχώρησε στην έκδοση μιας συμπληρωματικής ΚΑΠ, ύψους 107 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία θα βοηθήσει σημαντικά τους δήμους να αντιμετωπίσουν όλες τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις που έχουν το επόμενο χρονικό διάστημα».

Στη συνέχεια ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα βρίσκεται σε επαφή με το Υπουργείο Οικονομικών και αν η εξέλιξη του προϋπολογισμού είναι η επιθυμητή τότε θα υπάρξει κάτι ακόμα παραπάνω με τη μορφή χρηματικής ΚΑΠ στο τέλος της χρονιάς.    

Μιλώντας για το 2022 ανέφερε πως θα είναι ένα έτος αναμόρφωσης των ΚΑΠ έτσι ώστε να μην υπάρχουν οι όποιες δυλσειτουργίες και να διορθωθούν σημεία τα οποία έχει αποδειχθεί πως δεν λειτουργούν σωστά. 

 «Δεν μιλάμε για μαξιμαλιστικές αυξήσεις, μιλάμε, όμως, για ρεαλιστικές και όχι συμβολικές αυξήσεις και πιστεύω το 2022, με τη δική σας συμβολή, με καλή διάθεση, με πνεύμα συνεργασίας, όχι μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις θα βρούμε αυτό το οποίο μπορεί να υποστηρίξει και το οικονομικό μας επιτελείο», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

Έπειτα αναφερόμενος στην πανδημία είπε πως έχουν δοθεί 237,1 εκατομμύρια ευρώ έτσι ώστε να υπάρξει οικονομική στήριξη στους Δήμους που έχουν υποστεί απώλειες και σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη, το Υπουργείο θα μπορέσει να βοηθήσει ξανά.    

Επίσης δήλωσε πως το πρόγραμμα Φιλόδημος 1 μοίρασε πάνω από 1 δισ. ευρώ και το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης αθροίζει 2,5 δισεκατομμύρια. 

 

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης: «Τα μέτρα τα οποία προτείνει η Επιτροπή κινούνται ακριβώς στην κατεύθυνση των πρωτοβουλιών της ελληνικής κυβέρνησης» (pics)

 
 

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr