Στα δικαστήρια οι γονείς του Άλκη Καμπανού: «Έχω αντοχές», λέει ο πατέρας του

Στα δικαστήρια κατέφτασαν λίγο πριν τις 10 οι γονείς του Άλκη Καμπανού για τη δίκη των δώδεκα που κατηγορούνται για τη δολοφονία του παιδιού τους.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Πλοιαρίδη

Ο πατερας του Άλκη, Αριστείδης Καμπανός, με μεγάλο ψυχικό σθένος, κατευθυνόμενος προς το δικαστικό Μέγαρο δήλωσε:

«Πώς να είναι η πρώτη μέρα, δύσκολη μέρα, δύσκολη μέρα. Έχω αντοχές, θα το ξεπεράσουμε».

Η μητέρα του Άλκη, έχοντας πλάι της για μια ακόμη φορά την αδερφή της δολοφονημενης Ζωής Δαλακλίδου, δεν ήταν σε θέση να μιλήσει. Εν μέσω αποδοκιμασιών έγινε νωρίτερα η άφιξη των δώδεκα κατηγορουμένων στα δικαστήρια, από διαδηλωτές που φώναζαν «είστε δολοφόνοι» και τους αποδοκίμαζαν.

Κούγιας: Δυστυχώς προβλέπω ότι οι κατηγορούμενοι θα αφεθούν ελεύθεροι

“Τόσο εγώ προσωπικά όσο και οι οικογένειες των θυμάτων και τα ίδια τα θύματα δεν έχουν καμία προστασία. Βλέπετε τι γίνεται εδώ έξω, ο καθένας μπορεί να κάνει ο, τι θέλει και αυτό είναι πολύ άσχημο για τους ενόρκους και τους μάρτυρες” ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στις διαδικασίες της σημερινής ημέρας: “Η πρώτη μέρα είναι διαδικαστική όπου οι δικηγόροι των κατηγορουμένων μαζί με την κα εισαγγελέα θα επιλέξουν τους ενόρκους.”

Παράλληλα ο δικηγόρος εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το ενδεχόμενο να αφεθούν ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι: “Διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν επελέγησαν αναπληρωτές δικαστές και εισαγγελέας.

Δείτε επίσης: Δίκη Άλκη Καμπανού: Στα δικαστήρια οι 12 κατηγορούμενοι – «Δολοφόνοι», φώναζαν οι διαδηλωτές