Σταυρούπολη: Μαθητές κάλεσαν για βόμβα στο σχολείο αλλά η φάρσα τους βγήκε «ξινή»

Στο σχολείο στη Θεσσαλονίκη επικράτησε αναστάτωση.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί βγήκαν για να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος και λίγο αργότερα επέστρεψαν στα θρανία. Η έρευνα των αστυνομικών όμως δεν είχε ολοκληρωθεί. Αυτό συνέβη όταν διαπίστωσαν ποιοι έκαναν το τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας που αποδείχθηκε φάρσα. Ήταν δύο 17χρονοι με τον έναν να έχει συλληφθεί και τον δεύτερο να αναζητείται.

propoli

Η έρευνα αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά σχετικά με τηλεφώνημα για ύπαρξη εμπρηστικού εκρηκτικού μηχανισμού σε σχολικό συγκρότημα της Σταυρούπολης, οδήγησε στη σύλληψη νεαρού για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου, το Κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχθηκε σχετικό τηλεφώνημα, με αποτέλεσμα να κινηθούν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις και να εφαρμοστεί το πρωτόκολλο εξερεύνησης του χώρου για την προστασία των παρευρισκομένων, αλλά και έλεγχο προκειμένου να αποσοβηθεί οποιαδήποτε απειλή.

Αφού εξερευνήθηκαν οι χώροι του σχολικού συγκροτήματος με αρνητικό αποτέλεσμα, συνεχίστηκε η έρευνα απ’ όπου προέκυψε ότι το τηλεφώνημα πραγματοποιήθηκε από δύο 17χρονους, ένας εκ των οποίων εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ ο δεύτερος, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, αναζητείται στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Το προσωπικό «Στο Κόκκινο» καταγγέλλει ότι δέχονται απειλές από οπαδούς Κασσελάκη-Αχτσιόγλου

Loading