Στέλιος Βαλιάνος: Αναβάθμιση του δημοτικού σχολείου Αμμουλιανής, ζητά από την υπουργό Ν. Κεραμέως

Να επανεξεταστεί η απόφαση “ υποβάθμισης” του δημοτικού σχολείου της Αμμουλιανής, ζητά από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, με σχετική επιστολή που απέστειλε προ λίγο ημερών

Με την επιστολή του ο κ. Βαλιάνος επισημαίνει τη σημασία της απρόσκοπτης λειτουργίας του δημοτικού σχολείου για την παραμονή των νέων οικογενειών στο μοναδικό κατοικημένο νησί της Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνδυασμό με τις πολιτικές που ασκούνται για την τουριστική ανάπτυξη και την ενίσχυση της ποιότητας ζωής στο νησί. Υπογραμμίζει δε την “ αναστάτωση” που θα προκαλέσει μια τέτοια μεταβολή εν μέσω της σχολικής περιόδου και μάλιστα “εν καιρώ συνεχιζόμενης πανδημίας”.

Σημειώνει δε ότι τα παιδιά του νησιού, ήδη στερούνται τη διδασκαλία ξένων γλωσσών (όταν η διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας έχει καταστεί υποχρεωτική από το νηπιαγωγείο) και άλλες δραστηριότητες, αθλητικές και καλλιτεχνικές και τονίζει ότι “η περαιτέρω υποβάθμιση του σχολείου θα αποτελέσει ένα ακόμη πλήγμα για την εκπαίδευση των παιδιών της Αμμουλιανής”. Μεταξύ άλλων, ο κ. Βαλιάνος σημειώνει ότι “αυτό που προσδοκούμε είναι αναβάθμιση με κάλυψη των κενών θέσεων στο δημοτικό σχολείο και επιβράβευση των νέων γονέων που παραμένουν και οικοδομούν τη ζωή τους στο νησί τους”.

Δείτε επίσης: Ν. Κεραμέως: 1.000 ευρώ και στους καταρτιζομένους στα δημόσια ΙΕΚ

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr