Τάκης Θεοδωρικάκος από δήμο Κορδελιού – Ευόσμου: «Θα γίνει πράξη η αυξημένη παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή»

Με μια πρόσθετη περιπολία θα ενισχυθεί η αστυνόμευση στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου, ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος έπειτα από την επίσκεψή του στο Αστυνομικό Τμήμα Κορδελιού – Ευόσμου, παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών (για θέματα Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη και του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκη – Νωρίτερα συναντήθηκε με τον δήμαρχο Κορδελιού – Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανό και συζητήθηκε το θέμα μετεγκατάστασης του ΑΤ.

Ρεπορτάζ: Kωνσταντίνα Πλοιαρίδη

Όπως δήλωσε ο υπουργός «επιλέξαμε στην επίσκεψη μου στη Θεσσαλονίκη να έρθουμε στο Εύοσμο ύστερα από πρόσκληση του υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης του κ. Καλαφάτη. Η επιλογή μας αυτή συνδέεται με το μεγάλο ενδιαφέρον και την προτεραιότητα της κυβέρνησης σε θέματα ασφάλειας και στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης.» και πρόσθεσε «αυτό που διαπίστωσα είναι ότι υπάρχει στενή σχέση της τοπικής αυτοδιοίκησης με την αστυνομία της περιοχής κάτι που είναι πολύ θετικό και το ενθαρρύνουμε. Όσον αφορά τα συγκεκριμένα θέματα, θα γίνει πράξη η παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή για να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών με μια πρόσθετη περιπολία από το αστυνομικό τμήμα»

propoli

Aπό την πλευρά του κ. Καλάφατης σημείωσε πως «είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που σύσσωμη η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη βρίσκεται στην καρδιά της δυτικής Θεσσαλονίκης. Αναλαμβάνουμε από εδώ και πέρα το κτιριακό ζήτημα του αστυνομικού τμήματος του Κορδελιού – Ευόσμου και θα ενισχυθεί η προστασία της περιοχής»

Νωρίτερα, ο υπουργός συναντήθηκε με τον δήμαρχο Κορδελιού – Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανό στο δημαρχείο, όπου μίλησαν για τα προβλήματα αστυνόμευσης της περιοχής και συζητήθηκε το θέμα μετεγκατάστασης του Αστυνομικού Τμήματος σε κάποιο άλλο σημείο. Όπως δήλωσε ο κ. Μανδαλιανός «Θέλουμε την βοήθεια της κεντρικής κυβέρνησης και πιστεύω θα την έχουμε με τις δεσμεύσεις των υπουργών στο θέμα αυτό. Συζητήσαμε για το θέμα του αστυνομικού τμήματος, είναι κάτι που συζητιέται για να βρεθεί κάποιος άλλος χώρος. Αυτό μπορεί να γίνει σε ορίζοντα τετραετίας και είναι προτιμότερο από ένα ολικό λίφτινγκ σε ένα κτήριο σχεδόν 80 χρόνων».

Δείτε επίσης: Τ. Θεοδωρικάκος από την Θεσσαλονίκη: «Σύγχρονα αναβαθμισμένα πανεπιστήμια που εγγυόμαστε την ασφάλεια τους»

Loading