Συγκλονίζουν οι γονείς της Έμμας: «Δικαίωση για την κόρη μας η καταδίκη του οδηγού – Έχουμε μαζί μας τα κεράκια που κρατούσε εκείνη τη μέρα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δικαιωμένοι εμφανίζονται οι γονείς της Έμμας, μετά την καταδίκη του οδηγού του ΙΧ, ο οποίος την παρέσυρε και στη συνέχεια την εγκατέλειψε στην Εγνατία, στο ύψος της Καμάρας.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φακής

propoli

Πρόκειται για μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα, με την άτυχη κοπέλα να χάνει τη ζωή της μετά από πέντε ημέρες νοσηλείας. Ο 27χρονος οδηγός καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 16 ετών και 6 μηνών, χωρίς το δικαστήριο να του αναγνωρίζει ελαφρυντικά. Αυτή η απόφαση αποτελεί δικαίωση για την οικογένεια της Έμμας, με τους γονείς της να τονίζουν ότι σαν σήμερα το 2022 έγινε η κηδεία της, χαρακτηρίζοντας την ημέρα σημαδιακή.

«Σήμερα ο δολοφόνος της κόρης μου έφαγε 16,5 χρόνια. Η δικαιοσύνη έκανε αυτό που έπρεπε. Η απολογία του κατηγορούμενου ήταν ένα ψέμα, διότι είπε ότι δεν έτρεχε. Σε λίγο θα μας ζητήσει να του φτιάξουμε και το αμάξι. Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι βγήκε η απόφαση, δεν μπορώ να το πιστέψω», υπογράμμισε αμέσως μετά η μητέρα της Έμμας. Από τη μεριά του, ο πατέρας της 21χρονης φοιτήτριας δήλωσε πως «η απόφαση δεν φέρνει πίσω το παιδί μας, αλλά στέλνει ένα μήνυμα σε όσους νομίζουν πως οι δρόμοι είναι πίστα. Είναι σημαδιακό ότι κλείνουμε ακριβώς έναν χρόνο από τη μέρα που θάψαμε το παιδί μας. Έχω μαζί μου τα κεράκια που κρατούσε η Έμμα στα χέρια της εκείνη τη μέρα».

Τέλος, ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Ρουσσόπουλος, σημείωσε ότι «το δικαστήριο έδωσε το στίγμα που πρέπει να δοθεί στην ελληνική κοινωνία. Το αυτοκίνητο είναι φονικό εργαλείο και πρέπει όποιος οδηγεί, να το κάνει σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Πλέον όλες οι παραβάσεις αντιμετωπίζονται ως κακουργήματα. Το δικαστήριο έκρινε με βάση όλη τη συμπεριφορά του κατηγορουμένου. Ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη μόνο για την εγκατάλειψη. Η απόφαση είναι δίκαιη για ένα τέτοιο άτομο».

Δείτε επίσης: Δίκη για τη φονική παράσυρση της Έμμας: Ένοχος ο οδηγός του ΙΧ – Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 16 ετών και 6 μηνών

Loading