Συνάντηση Στ. Καλαφάτη με τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάϊατ

Συνάντηση Στ. Καλαφάτη με τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάϊατ

Η Θεσσαλονίκη αποκτά μία αμερικανική γωνιά, ένα σημείο σύνδεσης της παιδείας και της επόμενης ημέρας, σύνδεσης της γνώσης και της επιχειρηματικότητας”, επισήμανε

Συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάϊατ, είχε στο Δοικητήριο ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης και συζήτησαν για τη διμερή συνεργασία στους τομείς των επενδύσεων, της ανάπτυξης, της ενέργειας, της καινοτομίας, του τουρισμού και των νέων τεχνολογιών.

Ο κ. Καλαφάτης, χαρακτήρισε τον κ. Πάϊατ “αληθινό φίλο της Ελλάδας” και σημείωσε: “Ο κ. Πάϊατ ολοκληρώνει μια μακρά θητεία στην πατρίδα μας και μπορεί να είναι περήφανος γιατί σήμερα οι σχέσεις μεταξύ των δύο φίλων και συμμάχων χωρών, της Ελλάδος και των ΗΠΑ, είναι πιο δυνατές από ποτέ. Ξέρει πολύ καλά τον διαχρονικό ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας – και ιδιαίτερα οι περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης – όσον αφορά τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Όπως εξίσου καλά ξέρει ότι η πατρίδα μας – με τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης – καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, καθώς παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, εκφράζει απαράδεκτο αναθεωρητισμό, πλήττει την κυριαρχία ανεξάρτητου κράτους και προκαλεί απώλειες ανθρώπινων ζωών. Ζητάμε τον άμεσο τερματισμό της εισβολής και στεκόμαστε δίπλα στο δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό. Και βεβαίως δίπλα στην εκεί περήφανη ελληνική ομογένεια. Σταθεροί στις αρχές μας και αξιόπιστοι ως σύμμαχοι, την ώρα που άλλοι επιλέγουν πολιτικές «επιτήδειου ουδέτερου»”.

“Δεν πέρασε ένας χρόνος, από τότε που συζητήσαμε, με τον κ. Πάιατ, για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος που θα δημιουργούνταν από αμερικανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και οργανισμούς στη Θεσσαλονίκη. Και, ήδη, η ιδέα για τη δημιουργία του Thessaloniki Tech Lab υλοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι΄αυτό. Η Θεσσαλονίκη αποκτά μία αμερικανική γωνιά, ένα σημείο σύνδεσης της παιδείας και της επόμενης ημέρας, σύνδεσης της γνώσης και της επιχειρηματικότητας”, επισήμανε και πρόσθεσε: “Οι κινήσεις παγκόσμιων κολοσσών, όπως η Microsoft, η Cisco, η Deloitte, η Pfizer, αποδεικνύουν ότι η χώρα μας – και ειδικά η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία και η Θράκη – μετατρέπονται ήδη σε επενδυτικό κόμβο στις νέες τεχνολογίες.

Και αυτό μπορεί, επίσης να το μεταφέρει στη χώρα του. Όπως, επίσης και το γεγονός ότι η ποιότητα της ζωής στη χώρα μας, αλλά ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, το φιλικό και οικείο περιβάλλον, η γαστρονομική μας παράδοση, η ποιότητα της καθημερινής ζωής είναι τα assets που προσελκύουν τους επενδυτές στην πατρίδα μας”.

Ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης ευχήθηκε στον κ. Πάϊατ “καλή τύχη” στη σταδιοδρομία του και του ζήτησε να βρίσκεται πάντα δίπλα στη χώρα μας και στον ελληνικό λαό, απ΄όποια θέση κληθεί να υπηρετήσει την πατρίδα του στο μέλ λον. Και ότι τον περιμένει ξανά στην Ελλάδα το επόμενο καλοκαίρι, που αποτελεί -όπως γνωρίζει- και δική του επιθυμία.

Από την πλευρά του, ο κ. Πάϊατ, ευχαρίστησε τον κ. Καλαφάτη για την συνεργασία στη Μακεδονία και τη Θράκη και τις προσπάθειες του να προσελκύσει και να επεκτείνει τις ευκαιρίες για επενδύσεις στην Βόρεια Ελλάδα, οι οποίες προάγουν την οικονομική ανθεκτικότητα και ανάπτυξη και για τις δύο χώρες. Ενθάρρυνε την συνέχιση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της επιχειρηματικότητας, της εκπαίδευσης και των πολιτιστικών ανταλλαγών.

Δείτε επίσης: Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο – Υπερπτήσεις σε Οινούσσες και Παναγιά

Loading