Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν, ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) ‘Αγγελος Μπίνης, με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθ. Στυλιανό Δ. Κατρανίδη
Αντικείμενο του μνημονίου είναι η συνεργασία των δύο φορέων στην παροχή τεχνογνωσίας και συμβουλευτικών υπηρεσιών από την ΕΑΔ, σε θέματα εσωτερικού ελέγχου και ενίσχυσης των μηχανισμών ακεραιότητας, καθώς και η συνεργασία για την ανάπτυξη ακαδημαϊκής έρευνας, διδακτικής δραστηριότητας, επιμόρφωσης και διάχυσης γνώσης σε θέματα διαφάνειας και καταπολέμησης απάτης και διαφθοράς.
Επιπροσθέτως, στελέχη της Αρχής και του πανεπιστημίου, θα προετοιμάσουν τη σύσταση αυτοτελούς γραφείου συμβούλου ακεραιότητας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, καθώς και αξιοποίηση των συνεργειών στον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων και δράσεων ευαισθητοποίησης σε θέματα διαφάνειας και ακεραιότητας.
Παρόντες στην υπογραφή του μνημονίου, ήταν ο καθηγητής του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Δημήτριος Σκιαδάς και η προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Ακεραιότητας και Λογοδοσίας της ΕΑΔ, Μαίρη Κωνσταντινίδου.
Δείτε επίσης: Νοσοκομείο Παπανικολάου: Βρίσκεται σε πλήρη λειτουργική κατάσταση πλην του θαλάμου όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά
- Πεντάγωνο: Ο Τραμπ απομακρύνει τον αρχιστράτηγο και δύο ακόμα ανώτερους αξιωματικούς
- Η BMW αναβάλλει επένδυση 600 εκατ. στερλινών
- Ευρώπη: Η αποδιοργάνωση στο μπλοκ και η αναζήτηση ενιαίας φωνής
- Μπαρτσελόνα – Λας Πάλμας 2-0: Στην κορυφή με τα γκολ των Όλμο και Φεράν
- Νίκη-ανατροπή για την Μπαρτσελόνα που επανέρχεται στην κορυφή